Liverpulove transfer muke - Kako ide potraga za brojem "6"?

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.08.2024.
09:50
Izvor: Sportske.net

Arne Slot čeka, nije lako naći pojačanja...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Liverpul i dalje nije doveo nikoga ovog leta. Klopov naslednik Arne Slot kaže da nije lako naći pojačanja po meri za "Redse", provlače se razna imena, navijači su željni novih lica, ali neke mete su nerealne.

Ono što se zna je da klub želi pojačanja u veznom redu, ofanzivca po boku i verovatno štopera. Navodno je poslata ponuda, pisali smo, za golmana Valensije Mamardašvilija od 30 miliona, ali mnogo važnije od rezerve za Alisona je naći "šesticu".

Tako je Slot, ali i mediji probao da "krsti" profil igrača koji mu treba. Dakle, neka vrsta pleja, na pripremnim mečevima pokušavao je sa Gravenbergom, ali to nikoga nije oduševilo.

Jedna od varijanti koja se pominje je Ederson, Brazilac iz Atalante, no, on je papren, plus teško da će ga se "Boginja" odreći, pregovori sa Juventusom oko Kommajnersa su izgledniji, neće dozvoliti sebi da rasturi čitav vezni red. Ovaj defanzivni vezni igrač koji je baš jak na lopti je stigao iz Salernitane, samo pola godine mu je trebalo da stigne poziv iz Bergama.

Kada su u pitanju ostali kandidati za poziciju "šestice", Kimih iz Bajerna bi bio idealno rešenje, njemu ostaje godinu dana ugovora, ali priča se da čeka naredno leto da se kao slobodan igrač preseli u Real.

U ostalim linijama tima, Guei iz Palasa, štoper reprezentacije Engleske je mnogo bliži Njukaslu. Iz "Svraka" Liverpul želi Entonija Gordona, ali nema šanse da plate 100 miliona za ofanzivnog spoljnog igrača Njukasla. S obzirom na situaciju oko Kjeze u Juventusu, Italijana bi mogli da dovedu na "diskontu" za 20-tak miliona, ali on nije ni senka onog igrača koga je Klop želeo pre tri godine nakon senzacionalnih partija Kjeze na prvenstvu Evrope.

Pominju se još neke mete, Inasio iz Sportinga kao zamena za Van Dajka u budućnosti, Argentinac Soler iz Lanusa koji je na OI skrenuo pažnju. On je levi bek i može da konkuriše Robertsonu.

Ali, sve to su sporedne mete, potraga za "šesticom" se nastavlja!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke