Liverpulu se baš žuri - Na zimu atak na pojačanje, sa ili bez Jirgena Klopa?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 01.11.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Biće aktivna zima za njih.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Čelnici Liverpula moraće da investiraju u postojeći igrački kadar kako sezona ne bi otišla u propast i u njenom drugom delu.

Prognoze su rekle jedno, a stanje stvari na terenu prikazalo je drugo. Liverpul, iako ima gotovo isti tim kao prošle sezone kada su upisali svega četiri poraza u čitavoj sezoni računajući Premijer ligu, dva Kupa i Ligu šampiona, doživljava potpuni krah.

Odlazak Sadija Manea se očigledno odražava više nego što je bilo ko mislio, mada tu ima i brojnih povreda. Konkretno, Liverpul čitave sezone nije imao potpuni tim na okupu. Ili je bio povređen Tijago Alkantara, čovek zadužen za kreaciju ili je to bio Henderson od kojeg zavisi stabilnost ili Luis Dijaz koji je bio najenergičniji na početku sezone. A tu su još Nabi Kejta, Dijogo Žota, Endi Robertson, Žoel Matip, Ibrahima Konate, Darvin koji je bio suspendovan... Zaista nije alibi kada Klop govori o poteškoćama s kojima se susreće.

Ako bismo napravili paralelu s Mančester sitijem, njima je izostanak samo Erlinga Halanda i te kako teško pao u vidu realizacije.

Liverpul će na zimu, prema najavama nemačkog "Skaja" krenuti po veznog igrača i neće žaliti novac. Da li će to biti Džud Belingem teško je reći budući da bi on ostao u Borusiji do kraja sezone, ali "crveni" imaju ozbiljne namere da osnaže sredinu terena. Spominje se Sandro Tonali, nešto ranije je atraktivan bio Nikolo Barela, a definitivno bi premija mogla da usledi u Juriju Tilemansu kojem ističe ugovor na kraju sezone. Tu je i Mozes Kaisedo iz Brajtona.

Čelnici kluba morali su da shvate da nije ravnomerno uloženo u ojačavanje tima minulog leta. Stigao je Darvin Nunjez za preko 80.000.000, a uz njega su tu bili i Fabio Karvaljo, Kalvin Remzi i Artur Melo koji je povređen otkako je došao.

Uprava veruje Jirgenu Klopu i smatra da je on čovek koji može da reši ovaj haos, te sve spekulacije o njegovom eventualnom napuštanju Liverpula padaju u vodu. On želi da ostane, američki vlasnici takođe i prepreka nema da se planira dalje.

AdmiralBet ima specijalnu kvotu za vas. Da Liverpul neće završiti među četiri najbolje stoji 1.84.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke