"Ljuta" bitka PSŽ-a I Čelsija oko Ugartea

Autor: Filip Rodic
nedelja 04.06.2023.
14:55
Izvor: Sportske.net

Londonski klub se ozbiljno umešao u trku za Urugvajca iz redova Sportinga.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Činilo se da sve ide "kao po loji" što se tiče Ugartea i odlaska u PSŽ, ali se odjednom umešao Čelsi sa ozbiljnim namerama da ga "ukrade" šampionu Francuske "ispred nosa".

Da bi se ugrabio as Sportinga, prvo će biti potrebno platiti klauzulu od 60 miliona evra. Poprilična suma, ali koja ne bi trebalo da obeshrabri velike evropske timove. Iako je važan u svom timu, Ugartea ništa neće zadržati, kako mu se pre nekoliko dana poverio njegov trener Ruben Amorim.

"Što se tiče Ugartea, ne mogu ništa da potvrdim. Očigledno je da je teško zadržati igrače poput njega, ima nekoliko klubova, a ne samo jedan, znajući da nam je plan da ga prodamo i da smo propustili da se plasiramo u sledeću Ligu šampiona. Ovo otežava stvari. Ugarte je jedan od najpoželjnijih igrača", rekao je Amorim.

U ovom slučaju, izgleda da je Čelsi ispred PSŽ-a, koji je ipak bio prvi na licu mesta, piše francuski "Footmercato".

"Plavci" su sada korak ispred PSŽ-a, jer je njihov menadžment Londona povećao svoju početnu ponudu i pre svega će platiti pored klauzule i iznos koji klub koji prodaje svog igrača mora da plati klubovima koji su učestvovali u obuci i obrazovanju igrača. Čelsi je stoga pristao da se pobrine i za ovaj deo. PSŽ za sada ne želi da se takmiči sa Čelsijem i više ne važi dogovor koji su Parižani imali, jer  Čelsi očigledno plaća više.

Sporting neće prihvatiti nižu ponudu jer PSŽ već ima dogovor o petogodišnjem ugovoru sa igračem. Čelsi koji takođe imaju usmeni dogovor sa Ugarteom, sada čekaju razmenu zvaničnih dokumenata sa Sportingom da bi završili operaciju u narednim satima. Osim ako PSŽ ne odluči da poveća svoju ponudu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke