LK (kval.) - Zrinjski pred "vratima raja", Srbi razočarani!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 11.08.2022.
18:00
Izvor: Sportske.net

Prošao i kiparski APOEL.

EPA/FEHIM DEMIR
EPA/FEHIM DEMIR

Povezane vesti

Šampion Bosne i Hercegovine Zrinjski plasirao se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.

Mostarci su u Kazahstanu remizirali 1:1 protiv Tobola, ali su zbog pobeda pre nedelju dana na svom terenu od 1:0 izašli kao pobednici iz dvomeča.

Bio je bolji kazahstanski Tobol u prvih pola sata, ekipa srpskog trenera Milana Milanovića, za koju nastupaju i dvojica Srba Zoran Tošić, Dušan Jovančić i Miljan Vukadinović imala je nekoliko dobrih prilika, ali su gosti poveli u 34. minutu.

Mladi krilni napadač Mario Đuze sjajno je prošao po desnoj strani, još bolje šutirao i doneo veliku radost Mostarcima.

Tobol je izjedančio posle osam minuta igre u drugom poluvremenu. Zoran Tošić je lepo uposlio napadača iz Obale Slonovače Serža Debla, a ovaj rutinski pogodio.

Imali su domaći incijativu, gol Zrinjskog je "visio u vazduhu" posle dve dobre prilike Sergejeva, ali je crveni karton golmana domaćih Mokina zbog igranja rukom van šesnaesterca u 81. minutu sve promenio.

Do kraja meča brojčano inferiorni Tobol nije uspeo da postigne gol za produžetke, tako je Zrinjski došao na korak od istorijskog plasmana u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Ekipa trenera Sergeja Jahirovića će u plej-ofu igrati sa boljim iz duel Slovan Bratislava - Olimpijakos, prva utakmica u Grčkoj završena je rezultatom 1:1.

Dalje je prošao i kiparski APOEL nakon remija 0:0 sa još jednim predstavnikom Kazahstana Kizilžarom. Kiprani su dobili prvi meč sa 1:0. APOEL će za grupnu fazu Lige konferencija igrati protiv rumusnkog Sepsija ili švedskog Đurgardena. Šveđani su prvi meč rešili u svoju korist sa 3:1 i to u gostima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke