Londonski derbi za prvu zvezdu "svraka" - Imao bi duplo veću platu nego u Njukaslu!?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.06.2022.
16:40
Izvor: Sportske.net

Finansijski fer-plej veliki problem za prebogati Njukasl.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Njukasl junajted jeste najbogatiji klub na svetu, ali bi svakako mogao da ostane bez svog najboljeg igrača u letnjem prelaznom roku.

Sjajne igre krilnog fudbalera "svraka" Alana Sent-Maksimana u prošloj sezoni privukle su pažnju dva londonska velikana Čelsija i Totenhema.

Prema informacijama britanskih medija 25-godišnji Francuz želi da pređe na viši nivo i zaigra u Ligi šampiona naredne sezone. Čelsi je već ponudio 40 miliona funti za njegov transfer, a ostaje da se vidi kako će se ponašati bogati vlasnici Njukasla kojima nad glavom visi pravilo o finansijskom fer-pleju zbog kojeg ne mogu da troše drastično više od onoga što zarade.

Zbog toga je transfer budžet kluba sa "Sent Džejms parka" ograničen na oko 60 miliona funti, pa bi prodaja Maksimana otvorila mogućnost za dodatna ulaganja ovog leta.

Ono što je zanimljivo, iako su zvaničcno najbogatiji na svetu, Njuaksl svojim igračima plaća duplo manje u odnosu na veliku šestorku, tako da bi Sent-Maksiman na "Stamford bridžu" mogao da ima mnogo veća primanja.

Prodaja brzonogog Francuza značajno bi pomogla "svrakama" u nameri da angažuju dvojicu igrača iz francuske Lige 1 sa kojima pregovaraju već duže vreme. U pitanju su štoper Lila Sven Botman i napadač Remsa Hugo Ekitike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke