Lotito zadao "domaći", kakav transfer-gaf Lacija!

Autor: Stefan Matić
petak 15.01.2021.
14:15
Izvor:

Na sreću novac otišao tamo gde treba.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Klaudio Lotito važi za jednog od ljudi sa kojima ne želite da pregovorate. 

Predsednik Lacija je poznat da 'naduvava' cene svojih igrača, dok kada kupuje želi što manje da potroši. Italijanskim medijima je otkriven neobičan gaf u odgovornom poslu transfera igrača. 

Naime, Lacio je pazario Pedra Neta leta 2019. godine za sumu od 11 miliona evra. Pre transfera ofanzivni Portugalac je nosio dres "lacijala" dve sezone kao pozajmljeni igrač Brage. Armando Kalver, generalni sekretar kluba iz Rima je otkrio veliki gaf tokom pregovora. Naime klub je u finansijskim izveštajima Sporting Bragu podveo pod Sporting Lisabon. 

"Hteo bih da pojasnim da je Lacio kupio dva igrača (Pedra Neta i Bruna Žordaa) iz Sporting Brage a ne iz Sporting Lisabona. Nažalost, to je bila greška našeg finansijskog odseka koji je bio zbunjen sličnim imenima klubova. Kao što znate Sporting Lisabon nikada nije registrovao ove igrače. Prilagodićemo bilans preciziranjem napomena u vezi ta dva slučaja", izjavio je sekretar Lacija.

Greška je postojala samo na jednoj od uplata, novac je ipak završio na pravom mestu. 


Neto je po transferu u Laciju odmah prodat Vulverhemptonu za sumu od 18 miliona evra. Portugalac se odlično uklopio kod Nuna Espirita Santa u "portugalskoj koloniji" sa "Molinoa". 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke