Ludilo prelaznog roka - Izigrao Lids, ostao bez Nice, sada se uzda u "džokera"?

Autor: Stefan Matić
petak 02.09.2022.
09:25
Izvor: Sportske.net

Poslednji dan merkata nikada ne razočara.

EPA-EFE/Pieter Stam de Jonge
EPA-EFE/Pieter Stam de Jonge

Povezane vesti

U većini fudbalskih liga kraj 1. septembra znači i kraj prelaznog roka. Videli smo razne očekivane i neočekivan transfere, najavljivane "bombe" koje su propale u pet do dvanaest a onda je tu i priča o Bambi Dijengu.

22-godišnji Senegalac je bio "spas u zadnji čas" za Lids Junajted pošto su Jorkširci odbijeni u nameri da kupe Hvang Hi-Čana iz Vulvsa. Marčov tim je potom hteo Gakpa, ali PSV nije hteo da uđe u pregovore. Onda je "dogovoren" Bambe Dijenga iz Marseja. Premijerligaš je pristao da isplati 8.6 miliona funti Olimpiku, Dijenga je čekao privatan avion ka Ostrvu.

Na putu do aerodroma, u trku za Senegalca ulazi Nica. Dijeng je promenio nameru, odmah se odlučio za ostanak u Francuskoj i boravak na Azurnoj obali. Međutim, 22-godišnjak nije prošao medicinske preglede i tako je izvesni transfer propao. Tokom cele "halabuke" navijačima se i izvinio vlasnik Lidsa, Andrea Radizani je ceo događaj naveo ludilom zadnjeg dana prelaznog roka, ali je Italijan napisao i kako su izigrani.

Što se tiče Bambe, nada za Nicu i dalje postoji. Klubovi u Francuskoj imaju "džoker" pravilo. Pravilo kaže da klub može da dovede jednog igrača po kraju prelaznog roka, izgleda da će upravo ovaj izuzetak "spasiti" Dijenga. Mada ništa ne isključujemo, možda napadač i na kraju ostane na "Velodromu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke