Luka Jović na milimentar od promocije, Real kuje još nešto...

Autor: Nemanja Janošev
sreda 29.06.2022.
08:25
Izvor: Sportske.net

Sve je spremno za novi izazov.

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Srpski napadač Luka Jović postaće novi fudbaler Fjorentine, prenose svetski mediji.

Dugo se pisalo o Lukinoj budućnosti kako je prošle sezone postalo kristalno jasno da ona nije vezana za Real Madrid. Brojni klubovi su se dovodili u vezu s momkom iz Bijeljine, ali Fjorentina je u poslednjih nekoliko sedmica isplivala sa najkonkretnijom ponudom kako za igrača, tako i za sam Real i dogovor je nastupio, te će uskoro biti ozvaničen.

"Viola" neće iskoristiti opciju prema kojoj mogu da otkupe ugovor Poljaka Kršištofa Pjonteka iz Herte i na taj način će Jović i Artur Kabral biti napadači na koje će se osloniti Vinćenco Italijano.

Ekipa iz Firence dogovorila je s Realom pozajmicu do kraja naredne sezone, uz podelu Lukine plate od 6.000.000 evra na "ravne časti".

Prema informacijama koje stižu sa Apenina, Fjorentina neće imati opciju da otkupi Luku idućeg leta, barem prema aktuelnom dogovoru, što je vrlo interesantno imajući u vidu da ne računaju na njega No, saradnja sa Madriđanima traje do 2025. godine, možda veruju u njegov procvat?

Očekuje se da bivši napadač Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta iz Frankfurta iduće sedmice doputuje u Firencu na medicinske preglede, a potom bude promovisan na "Artemio Frankiju".

Jović se nije naigrao prošle sezone u dresu Reala odigravši ukupno 19 meečva u svim takmičenjima upisavši svega jedan pogodak. Minutaža mu je bila mizerna, a koliko mu je nedostajalo da bude na terenu videlo se u dresu reprezentacije Srbije u prethodnoj akciji "orlova" kada je postigao dva gola na četiri duela.

Ubrzo sledi izbor za najboljeg igrača sveta u poslednjih godinu dana. Brojna imena želeće 7. jula da se okite Zlatnom loptom, a najveći favorit je Karim Benzema uz kvotu od 1.05 u AdmiralBet. Prati ga Sadio Mane sa 13. Pogledajte celokupan izbor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke