Lukaku efekt - Evo šta će sledeće uraditi Čelsi!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.06.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Pozajmica "neželjenog" Belgijanca pokreće prelazni rok "plavaca".

 EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Posao između Čelsija i Intera je završen. Belgijski napadač Romelu Lukaku vratiće se u Italiju i naredne sezone igrati na pozajmici u ekipi Simonea Inzagija. Belgijanac je pristao na skoro duplo manja primanja, samo da bi se vratio na "Meacu". Napadač će u Interu zaraditi osam miliona evra godišnje, dok je na "Stamford bridžu" imao platu od 15 miliona evra.

Čelsi se tako "oslobodio" Lukakua, koji se nije snašao kod Tomasa Tuhela. Sada je red da ofanzivno krenu u letnji prelazni rok.

Prva želja je ofanzivac Mančester sitija Rahim Sterling. Reprezentativac Engleske je u nemilosti Pepa Gvardiole, koji ga je često ostavljao na klupi prošle sezone, tako da je njegova selidba sa "Etihada" vrlo moguće. Za to će Čelsi morati da izdvoji oko 55 miliona futni, koliko bi Siti da prihoduje od 27-godišnjaka.

Ako "plavci" žele idealnu zamenu za Lukakua, to je sigurno Robert Levandovski, ali je njegov dolazak na "Stamford bridž", i pored punoi spekulacija, malo izvodljiv. Poljak ima druge planove, on bim u Barsu, a ako ne završi u Kataloniji, lako bi mogao da karijeru nastavi u Pari Sen Žermenu ili ostane u Minhenu.

Neizostavno ime na listi želja većine najboljih evropskih klubova je i Lajpcigov ofanzivac Kristofer Nkunku, ali je red za njega predugačak, pominju se Junajted, PSŽ, Arsenal, a "bikovi" ga kako stvari stoje neće pustiti za manje od 100 miliona evra.

Opcija je i Usman Dembele kome za nekoliko dana ističe ugovor sa Barsom, pa će Franuz biti slobodan igrač. On bi mogao na "Stamford bridž", ali samo pod uslovom da se izjalovi posao sa Sterlingom.

Čelsi će sigurno ovog leta dovesti i novog štopera. Nakon odlaska Antonija Ridigera u Barsu i Andreasa Kristensena u Barsu, Tuhelu je neophodan novi stub odbrana. Nemac ga je pronašao u Seviljinov defanzivcu Žilu Kundeu, ali je isto učinio i Barsin trener Ćavi, ostaje da se vidi ko će ponuditi bolje uslove Francuzu.

Što se tiče odlazaka, utihnule su priče da će Sezar Aspilikueta otići, Markos Alonso je mnogo bliže izlaznim vratima "Stamford Bridža", takođe ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Čelsi proda i Kristijana Pulišića i Tima Vernera, koji nisu oduševili, dok bi u slučaju odlične ponude klub mogao da napusti i Žoržinjo.

Danas srpski omladinci nastavljaju učešće na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Protivnik "orlića" biće Englezi. AdmiralBet nudi sjajnu kvotu 6,25 na pobedu mladih Srba. Navijamo za njih i nadamo se dobitku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke