Lukaku transfer leta, u svom omiljenom klubu?

Autor: Boris Jovanović
sreda 07.04.2021.
10:08
Izvor: Sportske.net

Inter će slušati ponude samo iz jednog razloga...

EPA-EFE/Sascha Steinbach
EPA-EFE/Sascha Steinbach

Povezane vesti

Tema dana u Italiji je Romelu Lukaku. 

Razlog jasan, bez obzira na Ronaldove golove, Lukaku je čovek koji je promenio smer italijanskog prvenstva. Inter je pred titulom najviše zahvaljujući sjajnom Belgijancu koji je razuverio sve neverne Tome i pokazao da je igrač za velika dela. 

S obzirom na Interove finansijske probleme, engleski klubovi kruže oko Lukakua koji ima dosta iskustva u Premijer ligi. Konte je učinio sve da ga dovede u Italiju i nije pogrešio. Lukaku je čovek koji je Inter doveo do predvorja skudeta.

Jasno, za Kontea Belgijanac nema cenu, ali priča se da će Čelsi pokušati da vrati sjajnog napadača. Naime, Tuhel traži novog napadača umesto zemljaka Vernera, Haland je jedna opcija, ali teško je dostižan. Pričalo se o Agueru, no Lukaku bi zaista bio ogromno pojačanje. Bio je član Čelsija, slan na pozajmicu u Everton, prodat "Karamelama" koje su kasnije uzele veliki novac u Mančester Junajtedu.

U to vreme je Lukaku svim silama želeo da se vrati među "Plavce", ali ga je Rajola odveo u Junajted. Kasnije je Romelu saznao da je sam menadžer zbog provizije minirao povratak u Zapadni London i otpustio Rajolu, to je verovatno jedini veliki igrač koji je kontroverznom menadžeru dao otkaz.

Lukaku ima ugovor, nema nameru da ode, ako ostane Konte. Sa druge strane, problemi koje Inter ima su veliki, ali bez 120 miliona evra sigurno neće pregovarati.

Na potezu je Čelsi, ali će verovatno to morati da bude novi klupski rekord, da bi vratili Lukakua koji je u klub došao sa 17 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke