Lukakuovo vreme u Čelsiju je isteklo - Gde će nastaviti karijeru?

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 17.04.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

Nekoliko opcija.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Belgijski napadač Romelu Lukaku vratio se u Čelsi prošlog leta na "velika vrata". Navijači su ga sa oduševljenjem dočekali na "Stamford bridžu", ali su velika očekivanja brzo pretvorena u veliko razočararanje.

Transfer gorostasnog centarfora iz Intera u Čelsi koštao je ogromnih 113 miliona evra i trebalo je da označi Čelsijevu konkurentnost za titulu u ovoj sezoni, ipak to se nije dogodilo.

Dvadesetosmogodišnji Belgijanac postigao je samo 12 golova ove sezone, daleko je od mesta startera u ekipi Tomasa Tuhela, a njegovo javno negodovanje statusom u timu i "flertovanje" sa Interom dodatno su pogoršale status napadača na "Stamford bridžu".

Podsećanja radi, Lukaku je u Interu na 95 utakmica postigao 64 gola, samo iz ovog podatka dovoljno je zaključiti da je ova sezona "košmarna" za centarfora.

Prema svim izveštajima sa Ostrva Lukaku će ovog leta napustiti Čelsi, a prva opcija je željeni povratak u Inter iz Milana. 

Pored Intera, nova opcija za snažnog Belgijanca je Pari Sen Žermen. "Sveci" su još jednom razočarali u Ligi šampiona, a njihova zvezda tima, Kilijan Mbape na izlaznim je vratima sa "Parka prinčeva", a postoje glasine da bi i Nejmar mogao da napusti Pariz.

Čelsi je spreman da se odrekne Lukakua, ukoliko dobije odgovarajuću ponudu. Ona bi mogla da iznosi oko 70 miliona evra, tako bi "Plavci" bar delimično mogli da povrate uloženo u napadača i rasterete budžet opterećen njegovom visokom platom.

Romelu Lukaku će danas imati priliku da odvede Čelsi u finale FA kupa i tako spasi sezoni "Plavcima" i tako popravi svoj status u klubu.

AdmiralBet je spremio sjajnu kvotu 4,25 da će Čelsi pobediti Kristal Palas, a Lukaku postići gol na utakmici, pa probajte, kladite se na Romelua.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke