Lukavi Lajpcig želi da iskoristi Barselonin krah - Katalonci su gubitnici u svakoj opciji

Autor: Nemanja Janošev
utorak 24.08.2021.
08:35
Izvor: Sportske.net

Saterani su u ćošak.

EPA-EFE/Jesus Diges
EPA-EFE/Jesus Diges

Povezane vesti

Fudbalski klub RB Lajpcig zainteresovan je za talentovanog vezistu Barselone Ilaiša Moribu (18).

Njegova situacija u Kataloniji nije najbolja. On je nesrećan, ne želi da produži saradnju sa Barselonom i zbog njega Ronald Kuman i Đoan Laporta čupaju kosu sa glave. Trenutno trenira sa Barselonom B i nada se transferu ovog leta.

Postoje klubovi koji su izrazili interesovanje da ga angažuju, a za sada je najkonkurentniji RB Lajpcig. Naime, Nemci žele da iskoriste lošu poziciju Barselone u svim segmentima u ovom trenutku i za "šaku" novca kupe supertalentovanog veznog fudbalera.

Prema navodima "Mundo deportiva", Lajpcig nudi šest miliona evra za igrača kojem ugovor ističe narednog leta, dok Barsa želi minimum 20.

Velika je razlika između ponude i potražnje, a kako je poznato, Barselona ima ogromne gubitke i dugove, što Lajpcig želi da iskoristi u ovom slučaju. Takođe, Ilaiš bi u slučaju ostanka na "Nou kampu" bio prebačen na tribine čitave sezone, budući da je klub revoltiran njegovim odbijanjem da nastavi saradnju. 

Dakle, iz te situacije niko neće profitirati, pa bi Ilaiš proveo čitavu sezonu bez utakmice u nogama, što bi i te kako moglo da se odrazi na njegovu karijeru. S druge strane, Barsa bi izdvajala novac za njegovu platu, koja je naspram drugih mizerna, ali trošak je trošak. Pritom, ne bi zaradili ni centa.

Lajpcig bi mogao da izađe kao najveći pobednik iz pomenute situacije, ali je na Barsi da razmotri opcije jer su gubitnici u bilo kojoj situaciji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke