Ma kakvi Haland i Mbape, Barsina realnost na spisku od kvarteta koji zajedno ne vredi 50 miliona!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.02.2021.
18:28
Izvor: Sportske.net

Katalonci moraju da menjaju tim, ali novca nema.

Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Povezane vesti

Iako pojedini kandidati za predsednika pompezno najavljuju i Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda, Barsina realnost je potpuno drugačija.

Kako prenosi pouzdani novinar ESPNa Moi Ljorens, na listi napadača su četiri imena, a nijedan od njih nisu Haland i Mbape.

Mbape je zabranjeno voće i misaona imenica za Katalonce iz dva razloga - prvi je što mu je san da zaigra za Real Madrid, a drugi što Barsa nema para ni za njegovu platu, a kamoli za obeštećenje  koje bi PSŽ zahtevao. 

Haland je realnija opcija, ali ne ovog leta, samo u slučaju da ga niko ne kupi i da onda Barselona ubedi Mina Rajola leta 2022. godine.

I onda dolazimo do najrealnijih rešenja, na meti su - Aleksandar Isak i Darvin Nunjez, a od ranije su na listi Serhio Aguero i Memfis Depaj, koji će biti slobodni od 1. jula. 

Isak je eksplodirao ove sezone, igra sve bolje u Real Sosijedadu, ima tek 21 godinu, ali je problem što Borusija Dortmund ima pravo preče kupovine za 30 miliona evra  što može da iskoristi u bilo kom trenutku.

Nunjez je napadač Benfike, takođe je mlad i sličan po karakteristikama, ali svakako nije dovoljno veliko ime da reši Barsine probleme. Uz to, sigurno da ga Benfika neće lako pustiti nakon što ga je dovela iz Almerije za 24 miliona evra.

Aguero je i dalje želja skoro svih kandidata na izborima, s tim što bi Argentinac dobio drugačiju ulogu u timu, odnosno, određenu minutažu i ne bi "vukao" ekipu tokom cele sezone, već bi bio udarna igla u ključnim mečevima. Aguero ima 32 godine, ove puni 33, u nogama ima još godinu ili dve i treba ih iskoristiti na najbolji mogući način.

Depaj će ostati prva želja  samo ako Ronald Kuman ostane na klupi, u šta posle poraza od Pari Sen Žermena više niko ne veruje. Depaj ima 26 godina, pravi je trenutak da ga neko dovede, ali nije klasična "devetka", što je Barsi preko potrebno. Grizman, Mesi, Kutinjo su igrači koji igraju sličan fudbal, pa je malo verovatno da će Depaj ostati prva želja ako neko od njih ne ode. 

Ko je najbolje rešenje? Veruje se da će Barsa dovesti dvojicu od pomenute četvorice, a ako nas pitate, Aguero i Depaj kao slobodni, u tandemu, obavezno moraju da dođu umesto Brajtvajta i Kutinja, a možda čak i umesto Grizmana... 

I da se novac od njihove prodaje iskoristi za rekonstrukciju odbrane, što jednako gori kao i napad bez Suareza i sa ovakvim timom kakav ima Ronald Kuman.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Tuesday, 23.02.2021
02:28

'Aguero i Depaj umesto Brajtvajta i Kutinja, a možda čak i umesto Grizmana'. A gde je tu Dembeleovo prezime? On bi morao da leti pre svih, osim možda Brajtvajta, jer je veliko zlo za Barsu. Dečko je ne samo očajan fudbaler, zapravo on uopšte i nije profesionalni fudbaler, već je i potpuni antitalenat za fudbal, upravo suprotno od onoga kako su ga predstavljali. Takvo odsustvo bilo kakvog osećaja za loptu, pas, dribling, centaršut i šut ja nisam video ni kod jednog profesionalnog fudbalera ni iz nižerazrednih timova, a kamoli nekog tima iz top 5 liga. Napredak očekivana nula, beskorisnost maksimalna, a opasnost po gol Ter Štegena manja od Lengleove, Umtitijeve, Piqueove, Destove itd. samo onoliko koliko je to što radi dalje od Barsinog gola.