Maher Alemani, Barsa kompletira odbranu kvartetom od SEDAM miliona?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 25.01.2022.
10:05
Izvor: Sportske.net

Kakav doktorski posao.

EPA/WALLACE WOON
EPA/WALLACE WOON

Povezane vesti

Barselona sprema veliki remont u 2022. godini, ali koji počinje već u januaru. 

Ćavi Ernandes je naručio pojačanja u svim linijama tima, počeo je od odbrane, a direktor Mateu Alemani je na pragu da ponovo pokaže kakav je maher.

Da krenemo redom - Nusair Mazraui je desni bek Ajaksa, kome ističe ugovor 30. juna, a u nedelju je nakon što je postigao pobedonosni pogodak protiv PSV-a potvrdio da neće potpisati novi ugovor. Njegov agent je Mino Rajola, koji je već pregovarao sa Laportom o besplatnom dolasku ovog igrača. Mazraui ima 24 godine, prošao je sve mlađe kategorije Ajaksa, njegovim dolaskom, Barsa prodaje Seržinja Desta i inkasira direktan novac, jer Mazraui dolazi bez obeštećenja.

Naredna dva posla su još bolja, a kasno sinoć potvrdio ih je i Fabricio Romano. Sezar Aspilikueta je prema njegovim saznanjima postigao dogovor sa Barsom, takođe dolazi kao besplatan igrač, kada mu istekne ugovor 30. juna. Španac je odbio ponudu Čelsija, jer mu je Barsa ponudila trogodišnji ugovor, po principu 2+1. Aspilikueta ima 32 godine i sigurno još dve dobre sezone u nogama, plus je reprezentativac Španije. 

Sledeći je Andreas Kristensen, a Romano takođe tvrdi da je Barsa u prednosti u odnosu na Bajern Minhen, koji ga takođe želi. Kristensen je jesenas postigao dogovor sa Čelsijem, ali je sve poremetila njegova odluka da promeni agente, jer to igrači uglavnom rade kada žele da odu. Činjenica da do sada nije potpisao novi ugovor govori da je bliži odlasku. Barsa mu nudi višegodišnji ugovor, a Danca može da raduje što je Pike u finišu karijere, a Lengle i Umtiti sigurno odlaze. 

Za kraj, Nikolas Taljafiko, jedini koji će koštati Barsu, ali i to samo opciono. Levi bek Ajaksa forsira klub da prihvati ponudu Barse, koja ga želi na pozajmici do kraja sezone. Ajaks je insistirao na momentalnoj prodaji, ali Alemani i Overmars pregovaraju o pozajmici uz otkup za sedam miliona evra na leto.

Kada se podvuče crta - bekovi Mazraui i Taljafiko, štoperi Kristensen i Aspilikueta, koji može da igra i desnog štopera u 3-4-3, za samo sedam miliona evra?! Zvuči kao savršen posao Mateua Alemanija. Tu treba dodati da će od trenutnih defanzivaca konkurencija biti Ronald Arauho i Erik Garsija, uz veterana Pikea. I takođe, Barsa će pokušati da proda Albu i da dovede Hosea Gaju, koji bi sa Taljafikom bio konkurencija, ali taj posao je daleko. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke