Majka mu Rumunka, otac Nigerijac - Rat evropskih velikana za novu Salcburgovu senzaciju

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.09.2021.
08:55
Izvor: Sportske.net

Kada najveći evropski klubovi traže supertalenta, obavezno prvo pogledaju ka Salcburgu.

 EPA-EFE/Maxim Shemetov
EPA-EFE/Maxim Shemetov

Povezane vesti

Mladi nemaćki napadač Karim Adejemi nalazi se na popisu nekoliko evropskih velikana poput minhenskog Bajerna, Liverpula i Barselone, prenosi "Bild".

Brojne zvezde svetskog fudbala u prethodnim godinama izbacila je ekipa Salcburga, a svakako da je najveća među njima Erling Haland. U klubu ne žele da menjaju recept koji se pokazao kao delotvoran, pa tako rade na brušenju još jednog bisera. Ovog puta, pronašli su ga u Nemačkoj i njegovo ime je Karim Adejemi (19).

Rođen je u Minhenu i nekako je prirodan put za njega da se tu vrati nakon što u Salcburgu pokupi nešto iskustva. Ali, sudeći prema pisanju "Bilda", za njega su interesovanje pokazali Barselona i Liverpul koji bi svojim ponudama mogli da ga odvrate od povratka u Bavarsku.

Bio je član mlađih selekcija Bajerna, kada je imao 10 godina, da bi potom igrao za Uterhaking, gde ga je skauting služba RB Salcburga primetila.

Prošle noći je debitovao za seniorsku reprezentaciju Nemačke u pobedi nad Jermenijom od 6:0. Šansu je dobio u 72. minutu, da bi u 91. stavio tačku na susret svojim prvim pogotkom u dresu "pancera".

Kako kažu nemačke kolege, stilom igre podseća na Arjena Robena i Serža Gnabrija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke