"Mala Barselona" na Floridi - Još jedna zvezda blizu Inter Majamija?!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 02.11.2023.
16:20
Izvor: Sportske.net

Suarez bi mogao da se priključi bivšim saigračima.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Urugvajski "El Pais" tvrdi, a brojni svetski mediji prenose, da će legendarni Luis Suarez krajem godine postati novi fudbaler Inter Miamija, a u klubu iz MLS-a će se pridružiti Lionelu Mesiju, Đordiju Albi i Serhiju Busketu, svojim bivšim saigračima, sa kojima je u Barseloni osvojio sve moguće trofeje na klupskom nivou.

Suarez u 37. godini igra sjajno u dresu brazilskog Gremija. Na 46 mečeva je postigao 19 i namestio 16 golova, a sa njim je klub iz Porto Alegrea prošle sezone izborio promociju iz nižeg ranga i probio se prema vrhu brazilske Serije A. Trenutno na sedam kola pre kraja zauzima treće mesto na tabeli sa šest bodova manje od vodećeg Botafoga.

Urugvajskom napadaču na kraju sezone ističe ugovor i već je  poznato da napušta Gremio, a neki su čak spekulisali o mogućem odlasku u penziju.

Međutim, pored "El Paisa", tvrdnje o odlasku na Floridu preneo je i niz evropskih medija i čini se kako će Suarez još jednom zaigrati sa Mesijem, Albom i Busketsom.

Suarez se smatra jednim od najboljih napadača svih vremena. Na klupskoj sceni je osvojio sve, a od 2010. do 2019. je jedini fudbaler koji je prekinuo dominaciju Mesija i Ronalda u borbi za "Zlatnu kopačku", a to je učinio čak dva puta.

U karijeri je najpre nastupao za Nasional i Groningen, pre transfera u Ajaks (111 golova, 68 asistencija u 159 utakmica) i potom u Liverpul (83 gola, 46 asistencija u 133 utakmice) u kojem je proveo tri godine.

Šest godina igrao je za Barselonu (195 golova, 113 asistencije u 283 utakmice), a u Španiji još za Atletiko Madrid. U trofejima bogatoj karijeri bio je pet puta prvak Španije i jednom osvajač Lige šampiona.

Nakon Svetskog prvenstva u Kataru vratio se u svoj matični Nasional iz Montevidea i pomogao da osvoji titulu, a zatim se preselio u Gremio.

Nastupajući za Urugvaj, dao je 68 golova i najbolji je strelac u istoriji reprezentacije sa kojom je 2011. osvojio Kopa Ameriku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke