Maldinijev odlazak i Tonalijeve suze, hoće li plakati i navijači Milana?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 25.06.2023.
09:42
Izvor: Sportske.net

Deluje da velikan iz Lombardije ovoga leta neće napraviti iskorak kada je u pitanju kvalitet igračkog kadra.

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Navijači Milana će vrlo verovatno više žaliti za odlaskom Paola Maldinija, nego činjenicom da protekle sezone nisu osvojili nijedan trofej.

Legenda "rosonera" je kao sportski direktor bio jedan od najzaslužnijih za povratak kluba u sam vrh italijanskog i evropskog fudbala, pa i Skudeta u sezoni 2021-22, ali je vlasnik kluba Geri Kardinale odlučio da ga otpusti.

Razlog je neslaganje oko transfer politike, Maldini je želeo da se uloži još novca kako bi se zadržala i pojačala ekipa, ali umesto toga, "rosoneri" su se odlučili da unovče vrednost svojih najboljih igrača.

Tako je prodat i Sandro Tonali koji je pojačao Njukasl za sumu od 70.000.000 evra, iako je reprezentativac Italije želeo da postane legenda kluba, klub ga je primorao da ode kako bi zaradio.

Govori se da je Tonali bukvalno molio čelnike "rosonera" da ostane, te da je i zaplakao zbog odlaska iz kluba.

Šta sledi za Milan ovoga leta?

Teško je reći, Markus Tiram je odlučio da pojača Inter i pored bogatije ponude Milana, na radaru su i supertalentovani fudbaler Fenerbahčea Arda Giler, reprezentativac Srbije Lazar Samardžić, ali i Davide Fratezi kojeg traže svi najveći italijanski klubovi.

Priča o Romeluu Lukakuu u ovom trenutkui ne pije vodu, razmišlja se i o Kristijanu Pulišiću, čak i Marku Arnautoviću, ali teško da su to imena koja bi mogla da naprave ključnu razliku u bici za trofeje.

Što se novih odlazaka tiče, ne bi bilo iznenađenje da se Teo Ernandez vrati u Atletiko Madrid, Rafa Leao će posle potpisanog novog ugovora gotovo sigurno ostati u Milanu, međutim opšti je utisak da svaki fudbaler na San Siru ima svoju cenu, odnosno da nema fudbalera koji nije na prodaju ni pod kojim uslovima.

Posle Skudeta, navijači su se ponadali da će klub krenuti po potpise fudbalera svetske klase, ali činjenica je da će Stefano Pioli naredne sezone imati na papiru slabiji tim ukoliko ne dođe do nekog zaokreta u predstojećem prelaznom roku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke