Mane je stvoren za Bajern, tri razloga se baš izdvajaju!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 27.05.2022.
08:22
Izvor: Sportske.net

Svi putevi vode u Minhen.

EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO
EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO

Povezane vesti

Višegodišnja uzdanica Klopovog Liverpula Sadio Mane svakim danom korak je bliže prelasku u Bajern iz Minhena, a kako se približava poslednjoj godini ugovora na "Enfildu" sve su ubedljiviji razlozi da od naredne sezone igra za vicešampiona Nemačke.

Mane privodi kraju šestu godinu u Liverpulu u koji je stigao na leto 2016. godine iz Sautemptona, a ono što je ključna prepreka potpisivanju novog je finansijski jaz između potraživanja i onog što klub može da mu ponudi.

Kako saznanje Kiker, Mane ima bruto platu od 12 miliona evra i klub u ovom trenutku ne želi da mu da povišicu, izvesno jer računa na produženje ugovora Mohameda Salaha, a Bajern je taj koji ne bi imao problem da uloži u Senegalca koji je u najboljim fudbalskim godinama.

Konkurencija za potpis su mu Usman Dembele i Kristofer Nkunku, ali prvi je ima ekstremno visoka potraživanja, dok su drugom značajno umanjene šanse nakon što je Red Bul Lajpcig izborio Ligu šampiona naredne sezone.

Istovremeno, klub sa istoka Nemačke ne želi da pojačava rivala iz iste lige i to je jedan od razloga zašto će Nkunku pre u inostranstvo.

Treći razlog je što Julijan Nagelsman u Bajernu želi da implementira sistem kao Pep Gvardiola u Mančester sitiju, a to je bez klasične devetke i da bi upravo Mane bio taj koji je obavljao posao najisturenijeg igrača u timu, ali bez svojstava centralnog napadača.

Spominjali smo prethodnih dana da postoji šansa da čini tandem sa Robertom Levandovskim ukoliko Poljak ne dođe u Barselonu, a eventualni dolazak Saše Kalajdžića iz Štutgarta svakako ne bi znači da će austrijski napadač biti deo startne postave u Bajernu.

Sve deluje da će Mane posle finala Lige šampiona u Sent Deniju i zvaničnu razdužiti opremu "Crvenih", a ukoliko verujete da će to učiniti na trijumfalan način, AdmiralBet vam nudi kvotu od 2,20 na pobedu engleskog tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke