Mane spreman da napusti Liverpul, samo dva kluba u igri!

Autor: Milovan Longinov
sreda 09.02.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Senegalac pred odlukom karijere.

PA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
PA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Sadio Mane je osvojio najvažnije trofeje sa Liverpulom, sada i sa reprezentacijom, da li je vreme za nove izazove?

Španska redakcija portala Goal.com tvrdi da je Mane spreman da napusti Liverpul u slučaju odlaska u Barselonu ili Real Madrid. 

Mane još uvek nije postigao dogovor sa Liverpulom oko novog ugovora, a trenutni mu ističe 2023. godine. Utisak je da je Liverpulov prioritet ostanak Mohameda Salaha, a zanimljivo je da obojici ugovor ističe 30. juna 2023. 

Salah zahteva mnogo više novca nego što mu Liverpul nudi, ako klub popusti, nije isključeno da i Mane ima veća potraživanja, što bi dodatno moglo da naruši i atmosferu.

Nekako među navijačima Liverpula vlada osećaj da će jedan od njih dvojice morati da ode, a svima je jasno da je Salah ispred Manea. Dolazak Luisa Dijaza dodatno podgreva te sumnje, naročito zbog toga što se on bolje snalazi na levom nego na desnom krilu. 

Barsa ili Real?

Ako pogledamo trenutni roster, Realu je potrebno krilo, ali desno. Mane je igrao na toj poziciji ranije, a onda ga  je Klop namestio na drugom boku na kom je postao jedan od najboljih. Real nema klasično desno krilo, levo ima Vinisijusa, a ako dođe Kilijan Mbape, on više naginje takođe ka levom boku iako igra i centralnog napadača. Takođe, ako dođe Mbape, teško da će Karlo Anćeloti nagomilati i Manea, uz Vinisijusa i Benzeme koji će ostati nedodirljivi.

Barselona bi mogla da bude realnija opcija, ali pod uslovom da Osman Dembele ode, što je gotovo sigurno i da klub odluči da ne otkupi Adamu Traorea za 30 miliona. Ukoliko se to dogodi, možda bi Mane bio opcija. Ali, tu je i Feran Tores, levo se čeka oporavak Ansua Fatija, a ne treba zaboraviti ni Depaja ni Obamejanga. 

U ovom trenutku, deluje da i Real i Barsa imaju druge prioritete. Barsi je to Erling Haland, Realu je Kilijan Mbape. 

Da li Mane treba da sačeka ili da potpiše novi ugovor sa Liverpulom? Ako ostane, to znači priličnu gužvu od leta, kada se Dijaz uigra, niko ne može da poveruje da će Klop imati petoricu podjednako jakih startera za tri pozicije i jedan bi morao da "ispadne"... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke