Marota je majstor svog zanata, tri pojačanja za Inter, ovo je zrelo za titulu?

Autor: Boris Jovanović
subota 31.07.2021.
09:57
Izvor: Sportske.net

Inter se pojačava, biće odlični?

EPA/VENEZIA FILIPPO
EPA/VENEZIA FILIPPO

Povezane vesti

Kako sada stvari stoje, Inter će kompletirati tim tokom sledeće nedelje, na putu su da završe dva velika posla. Prvi je Nandez iz Kaljarija, Urugvajac je blizu, Naingolan će ostati na Sardiniji, jučerašnji sastanak je približio strane, pa će nekadašnji fudbaler Boke Juniors po svemu sudeći stići u Milano.

On je veliko pojačanje, kompletiraće vezni red, mada može da igra i po desnoj strani. Upravo za tu poziciju Inter traži zamenu za Hakimija koga su prodali Pari Sen Žermenu, agent Beljerina je u Londonu, i tu je dogovor blizu. "Guneri" žele ili da pošalju Španca na pozajmicu sa obaveznim otkupom, ili da Inter skupo plati pozajmicu, a da otkup ne bude obavezan. Izgleda da bi Italijani ovo drugo, alternativa nemaju puno, pominje se Damfris iz PSV Ajndhovena, ali Inzagi želi znatno iskusnijeg Španca.

Treće i poslednje pojačanje (uz prethodno dovođenje Čalhanoglua i rezervnog golmana Kordaza) bi trebalo da bude u napadu. Dve su solucije, jedna iskusni Keita koji je već bio u Interu, druga mladi Šamaka, dečko koji obećava, ali je Afrikanac izvesniji ishod jer Šamaka želi da igra standardno, što u Interu neće biti moguće pored Lukakua i Lautara. Što se tiče njih dvojice, prvi je odbio Čelsi i ogroman novac, drugi i dalje nije produžio ugovor, ali u Arsenal ne želi. Jedino ako stigne ponuda iz Španije, konkretno od Atletika mogao bi da napusti Italiju. Samo, to je malo verovatno, Inter ga ne bi prodao za manje od 90 miliona. Uz La-Lu tandem, tu su i Aleksis Sančez i verovatno Keita što je jako dobar kvartet u napadu.

Neće biti kupovine po levoj strani, Dimarko bi mogao da dobije šansu, Darmijan je alternativa na bekovima, tu je i Perišić koji će ostati, mada se i dalje provlače priče o razmeni za Florencija koja je malo verovatna. Kolarov će biti alternativa na štoperu, Bastoni, De Fraj i Škrinjar startna trojka. U veznom redu, Čalhanoglu, Brozović i Barela imaju prednost, sa Nandezom i Galjardinijem, je to strašna konkurencija. Na prodaju su Vesino i Vidal, kao i Sensi, mada će jedan od ove trojice ostati. Eriksen je bolestan, teško da će, osim ako ne skine defibrilator zaigrati (u Italiji svakako ne). No, vezni red je odličan, a kada pogledate tim, čini se da će Inter u najmanju ruku biti ravnopravan Juventusu.

Handanović,
Bastoni, De Fraj, Škrinjar, 
Beljerin, Barela, Čalhanoglu, Brozović, Perišić,
Lautaro Martinez, Lukaku.

Uz najmanje sedam ili osam odličnih alternativa koje smo pomenuli to je ekipa sposobna da ostvari san i stigne do "druge zvezdice", odnosno 20. titule prvaka Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke