Marsej se sprema da "napravi lom", ovo su Garsijine "mete" za januar!

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.11.2016.
20:49
Izvor: Sportske.net

Sprema se novi fudbalski potres u Francuskoj, jedan od najslavnijih klubova sa njihovih prostora rešio je da se vrati na velika vrata.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Preporod Marseja je pred vratima, novi gazda Frenk Mekort je spreman da uloži dosta novca, sada je poznato i šta novi trener Rudi Garsija traži.

Naime, prema navodima francuskih medija, bivši trener Lila i Rome je "naručio" od svoje uprave jednog levog beka, jednog defanzivnog veznog i jednog napadača.

Šuška se da mu je Mekort stavio 75 miliona evra na raspolaganje, što je sasvim dovoljno za angažovanje tri sasvim kvalitetna pojačanja.

Poznate su i mete, na prvu loptu deluje da su se u upravi kluba sa "Velodroma" ipak malo zaleteli.

Naime, prva opcija za poziciju levog beka je fudbaler Aston Vile Džordan Amavi i to deluje kao sasvim moguć transfer.

Što se tiče pozicije zadnjih veznih fudbalera, dva imena su u opticaju. Prvo zvuči dosta realnije, Džon Obi Mikel iz Čelsija, druga opcija je dosta ambiciozna, Džefri Kondogbija.

Za potonjeg vlada veliko interesovanje širom Evrope, a ni Inter nije previše voljan da ga pusti kako je lepa budućnost pred njim.

Što se tiče napadača, za sada je samo poznato da je kontaktiran ofanzivac Atletik Bilbaa Iker Munijain. Baskijac je dugo bio van stroja zbog povrede, ove sezone se vratio, odigrao je 14 utakmica, upisao je po jedan gol i asistenciju.

Francuski mediji prenose da je Marsej bacio oko i na jednog fudbalera Atletiko Madrida, ali on ne pokriva pozicije koje su "goruće", pa bi njegovo angažovanje bilo "čist" luksuz. U pitanju je iskusni štoper Dijego Godin, kog svojevremeno nisu mogli da dovedu klubovi poput Mančester junajteda i Pari sen Žermena.

Bilo kako bilo, Marsej sprema veoma ambiciozan projekat, videćemo šta će biti od svega na kraju. Jedno je sigurno, pred klubom iz treće evropske luke su neki bolji dani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Friday, 25.11.2016
23:55

nije marsej rešio nit može, jer nije živo biće :-D nego gadovi koji vladaju ovim odvratnim Svijetom

avatar
Mou Internazionale
Friday, 25.11.2016
23:52

Odlična vest. Da se vrate na stare staze.

avatar
JC\'90
Friday, 25.11.2016
22:45

Bilo bi lepo kada bi Marsej bio bar blizu u finansijskom smislu kao PSG. Onda bi liga bila jos zanimljivija. Jos kad bi postali redovni ucesnik LS bilo bi odlicno.

avatar
Nistelrooy
Friday, 25.11.2016
21:58