Matija Nastasić sve bliži Španiji

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 24.06.2021.
23:41
Izvor: Sportske.net

Spekulacije se uskoro okončavaju?

EPA-EFE/Lars Baron
EPA-EFE/Lars Baron

Povezane vesti

Povremeni reprezentativac Srbije Matija Nastasić napustiće Šalke ovog leta i najbliži je odlasku u Španiju.

Njegovo ime se u poslednje vreme najčešće dovodilo u vezu sa Valensijom i u bliskoj budućnosti bi mogao da stigne na "Mestalju", ali ne sam. Naime, "slepi miševi" žele da dovedu štoperski tandem Šalkea u vidu Nastasića i Omara Maskarela.

Španski defanzivac je u dve od svoje tri sezone bio kapiten Šalkea i uklapa se u profil fudbalera koji Valensija želi. Isto je i sa Nastasićem, iako postoji određena skepsa budući da, nekada bisera srpskog fudbala, konstantno muče povrede.

To je nešto što ga prati tokom najvećeg dela karijere i razlog je za njegovu stagnaciju u poslednjih nekoliko godina. Čelnici Valensije nedavno su se sastali u gradu na istoku Španije sa predstavnicima Matije Nastasića, te bi uskoro mogli da zaključe posao.

Prednost za Valensiju je ta što obojica štopera nameravaju da napuste Šalke budući da je klub iz Gelzenkirhena ispao u Cvajtu. Mogli bi da ih dobiju po znatno nižoj ceni ili čak besplatno, barem jednog od njih.

Nastasić je odigrao svega 15 utakmica prošle sezone u Bundesligi. U Šalkeu je od 2015. godine, a prethodno nosio je dresove Mančester sitija, Fiorentine i Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke