Mbape - Intervenisao i Makron, šta sprema Real? Jović i budžet...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 14.06.2021.
13:22
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava sa potencijalno transferom leta?

EPA-EFE/FRANCK FIFE / POOL MAXPPP OUT
EPA-EFE/FRANCK FIFE / POOL MAXPPP OUT

Povezane vesti

Kilijan Mbape nije zadovoljan.

Ni statusom u reprezentaciji, ni pritiskom koji na njega vrši Al-Kelaifi predsednik Pari Sen Žermena. On nije odlučio i ne sviđaju mu se poruke da će sigurno ostati i da ga Parižani neće prodati.

Mbapeu ugovor ističe narednog leta, svestan je da je mnogo toga u igri, on bi eventualno produžio ugovor na godinu, uz obećanje da će ga pustiti sledeće, ali Parižani ne žele ni da čuju.

Real čeka, iz poštovanja prema Parižanima ne stupaju u akciju, čekaju da Mbape napravi prvi korak i kaže da neće produžiti ugovor.

U isto vreme, Real mora da napravi prostor u budžetu za platu Francuza koja će biti oko 30 miliona evra.

Već su doveli Alabu koji će primati 12 po sezoni, ali računaju da je to ušteda ako kapiten Ramos napusti klub. 

Projektovani budžet za plate je oko 415 miliona evra, od toga 400 je za igrače prvog tima, dakle ima prostora, ali niko ne želi da probije granice, tim pre što je ovaj nivo trošenja veći od prihoda stotinak miliona, pa jasno da razliku moraju da naprave prodaje.

Na listi za odlazak uz Ramosa su Bejl, Marselo, Isko, Marijano, Odriozola, Jović i Sebaljos. Brahim će ostati u Milanu, videćemo šta će biti sa Kubom, a jedino je sigurno da se vraća Odegard. Kada pogledate plate pomenutih prekobrojnih one su 63 miliona neto, odnosno duplo više bruto. Ramosovih 25 će se osloboditi za dve nedelje. Mada ako produži ugovor to će uraditi uz redukciju plate od 10% pa će tu Real uštedeti oko 2.5 miliona evra.

Bejl je na 30 miliona bruto, za Real je najbolje da ostane u Totenhemu, a mogli bi da mu isplate polovinu od toga kako ne bi ostao poslednju godinu. Sa Varanom je situacija jasna, on je tražio da mu dupliraju platu, sa 6 na 12, od toga nema ništa, najverovatnije će bii prodati.

Sada ostaje da se vidi šta će biti sa Jovićem i Marijanom Dijazom, bruto klub koštaju 20 miliona godišnje, Dominikanac nije želeo da ode prošlog leta, nigde ne može da dobije 4.5 miliona po sezoni. 

Uz Iska i eventualne prodaje Sebaljosa i Odriozole, klub bi mogao da skupi deo novca za Mbapea, ali i da, kako smo rekli otvori prostor za veliku platu, najveću u klubu koju će imati Francuz. 

Inače, priča se da je francuski predsednik Makron tražio od Mbapea da ostane u klubu, kada se sastao sa francuskim reprezentativcima, ali da se fudbaler samo nasmejao i izbegao da odgovori na inicijativu predsednika. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke