Mbape neće? Real menja kurs i kreće ka Liverpulu i pravi još jači tim?

Autor: Milovan Longinov
subota 21.05.2022.
08:37
Izvor: Sportske.net

Florentino Perez će svakako pomeriti granice...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Kilijan Mbape je odjednom promenio mišljenje i sada je mnogo bliži potpisu novog ugovora sa Pari Sen Žermenom.

Madridski mediji su bukvalno u šoku, posebno oni koji mesecima unazad tvrde da je Mbape još 15. januara postigao verbalni dogovor i sve detalje. Ipak, ništa od toga nije bilo na papiru, a PSŽ je povećavao svoju ponudu više puta i izgleda da je to prelomilo. 

No, sada će biti još zanimljivije pratiti kupovine i poteze  Florentina Pereza.

Ruku na srce, Mbape je buduća "Zlatna lopta" i jedan od najboljih na svetu, ali na toj poziciji koju on najviše voli već blista Vinisijus Žunior. 

Real bi ovako mogao da se okrene najvažnijoj poziciji, a to je desno krilo. Jer, ni Vinisijus, ni Mbape, ne bi ni pristali ni umeli da igraju po toj strani.

I baš zato, Real će možda ostati bez Mbapea, ali bi mogao da ima izbalansiraniji tim. Pozicija desnog krila je enigma već nekoliko sezona u Realu. Od pada Gereta Bejla, tu se smenjuju Asensio, Rodrigo, neretko je igrao i Isko sa uvlačenjem u sredinu, potom Valverde kao desni vezni, Lukas Vaskez... i složićete se da nijedan od njih nije "parnjak" sa Vinisijusom i Benzemom.

Postavlja se pitanje - ko su najbolje opcije? 

Pa, iako se o tome još uvek ne piše, verujemo da će u prvi plan, posle finala Lige šampiona iskočiti - Mo Salah. 

Egipćanin se i ranije povezivao sa Realom, navodno, on i njegovo okruženje veruju da je jedino Madrid korak više ili jednak posle Liverpula. Salah još uvek nije potpisao ugovor, ima želju da ostane u Liverpulu, ali tek će se znati više posle finala Lige  šampiona. 

Ne treba zaboraviti da je u sličnoj poziciji i Sadio Mane. Takođe godinu pre isteka ugovora, takođe bez  dogovora sa klubom. I takođe nekadašanja želja Reala, doduše, neostavarena Zidanova. 

Treći kandidat bi mogao da bude Serž Gnabri, koji će napustiti Bajern, nezadovoljan svojim statusom. I njemu ističe ugovor 2023. i biće na popustu. 

Na to treba dodati da je Antonio Ridiger potpisao ugovor i da će činiti ubitačni tandem sa Ederom Militaom, da će David Alaba igrati kao levi bek. 

I ne bi trebalo biti iznenađen da novac od Mbapea, Perez prebaci za potpis Čuamenija iz Monaka. On će biti dostupan za 80 miliona evra, toliko je Mbape trebalo da dobije bonus samo za potpis ugovora kao slobodan igrač.

Zamislite samo ovaj tim Reala koji je stigao do finala Lige šampiona, sa Salahom/Maneom/Gnabrijem i Ridigerom, Čuamenijem?

Sve u svemu, Real će svakako biti paklen, jer nema dileme da će sujetni Florentino Perez napraviti "galaktikose" i bez Mbapea.

Inače, danas se igra jedna utakmica poslednjeg kola La Lige, Valensija i Selta igraju meč bez rezultatskog značaja i AdmiralBet nudi sjajnu kvotu na goleadu GG&3+, 2,22 i vredi probati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke