Mbape potišten - Francuski dragulj se dogovorio i sa Liverpulom i sa Realom

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 23.05.2022.
09:25
Izvor: Sportske.net

Bitka pre finalne borbe!

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Mladi francuski vezista i fudbaler Monaka Orilijen Čuameni imaće novi klub od ovog leta nakon što je postigao dogovor i sa Real Madridom i sa Liverpulom!

Predstavnici ovog sjajnog veziste iz kneževine usaglasaili su se sa ova dva tima oko ličnih uslova za njihovog klijenta, a sada je na Madriđanima i "crvenima" da pregovaraju sa Monakom oko otkupa njegovog ugovora.

Čuameni je zainteresovan za obe strane i rečeno im je da će kroz nekoliko dana dete Bordoa doneti konačnu odluku. Tih nekoliko dana mogli bi da znače do finala Lige šampiona gde se upravo sastaju ova dva tima. Čuameni je dobio garante da će igrati u dovoljnoj meri uprkos tome što su vezni redovi Reala i Liverpula odlično popunjeni. Na "Bernabeuu" uskoro prolazi vreme Luke Modrića i Tonija Krosa, Kazemiro je ušao u četvrtu deceniju života, pa su od mlađih snaga ostali Fede Valverde i Čuamenijev zemljak Eduardo Kamavinga. Upravo bi on, uz Karima Benzemu mogao da odigra krucijalnu ulogu u krajnjem odabiru Francuza.

No, i Liverpul bi želeo da mu ponudi važnu ulogu. Džordan Henderson ume da ima problema sa povredama, Milner je u službi potrebe, Nabiju Keiti nedostaje konstantnost, Tijago blista, Džouns igra promenljivo, dok je Fabinjo nezamenljiv. Liverpul ima dobru saradnju sa Monakom od transfera Fabinja na "Enfild" i ne bi trebalo da bude većih problema oko pregovora, ali krajnju odluku doneće sam fudbaler.

Pojedini mediji pišu da je bliži Madridu, no i dalje je sve na odloženom dok Čuameni ne kaže konačno koje su mu preferencije. Ceni se na između 80 i 100 miliona evra i ima 22 godine što je za oba kluba od velikog značaja za budućnost. Njegova primarna pozicija je defanzivni vezni, ali sposoban je da se snađe i na drugim delovima sredine terena.

Želeo ga je i Pari Sen Žermen i kako pišu francuski mediji, Kilijan Mbape je poručio "glavešinama" da ga obavezno pridobiju. Međutim, "sedmica" Parižana ostaće razočarana jer Čuameni nikako ne želi da ide u Pariz u ovoj fazi svoje karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke