Mbape saopštio odluku, kakav će karambol uslediti!?

Autor: Boris Jovanović
subota 24.07.2021.
09:21
Izvor: Sportske.net

Ovo bi moglo da ima posledice na sudbinu velikog broja igrača!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Kilijan Mbape je presekao. Navodno, kako tvrde mediji u Francuskoj on je i treneru Poketinu (koji je produžio ugovor na još godinu dana) rekao da neće produžiti ugovor i sada je sve na klubu. Francuz nema nikakav problem da ostane još godinu dana, ali za PSŽ je to neprihvatljivo, ne žele da ga izgube bez obeštećenja.

Problem je što Mbape želi samo u Real, a Perez je toga svestan i on sigurno neće platiti 150 miliona evra koliko traže Francuzi. Suma od oko 100 miliona bi bila realnija, to je više od polovine onoga što su "Sveci" uložili kada je Mbape stigao iz Monaka.

Rea čeka, Perez, kao što verovatno znate, ima razne poslovne interese u gradnji u Dohi, nije mu problem da sačeka ni godinu dana, sve je na Parižanima. Ako odluče da pregovaraju, "Los Blankosi" su raspoloženi, ako ne, dopustiće da Mbapeu istekne ugovor. Jedna od varijanti koja se pominje je da suma od 100 miliona bude veća, ali i da bude podeljena u nekoliko godišnjih rata, čime bi Perez plaćao Mbapea godinama.

Odlazak Mbapea imao bi pravi domino efekat na fudbal u Evropi, gotovo je sigurno da bi u tom slučaju Leonardo požurio da dogovori dolazak Kristijana Ronaldo što bi verovatno značilo odlazak Ikardija u Juventus, kao deo posla.

Uz to, dolaskom Mbapea, naš Jović bi sigurno bio ekspedovan na novu pozajmicu, a postavilo bi se i pitanje Azara koji ne bi imao ništa protiv da ode u Čelsi. 

U svakom slučaju, Mbapeova volja je odlučujuća, čak i da ga zadrži, PSŽ bi morao da se suoči sa činjenicom da Francuz igra poslednju sezonu, ali i da bi pred Mundijal u Kataru, odlazak jednog od najboljih igrača na svetu bio udarac za prestiž kraljevske porodice u Dohi i da je zbog toga bolje da ode sada, nego četiri meseca pred takmičenje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke