Mbape tri puta rekao "ne", istim putem kreće i Nejmar?

Autor: Milovan Longinov
petak 09.04.2021.
13:30
Izvor: Sportske.net

PSŽ u velikom problemu...

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Juče je odjeknula vest da je Kilijan Mbape već saopštio Parižanima da napušta klub ovog leta, a danas stiže novi talas informacija.

Navodno, Mbape je u tri navrata pregovarao sa upravom kluba, PSŽ je došao do krajnje ponude od 25 miliona evra po sezoni i ugovor do 2026. godine, ali je Francuz sva tri puta rekao "ne". Mbape je svestan da će novim ugovorom sebe "zaključati" u Parizu, gde već oseti da je uradio skoro sve što je mogao, nedostaje mu još samo ta Liga šampiona, kojoj će biti nikad bliži ako PSŽ izbaci Bajern Minhen.

No, kako god da se završi ova sezona, Mbape smatra da je pravi trenutak za Real Madrid. Florentino Perez je svestan tajminga i mora da spremi 150 miliona evra za njegovo obeštećenje, tako da je ovaj transfer i više nego izvestan.

Nastavak priče je Nejmar. Brazilac je najpre postigao sve uslove oko novog ugovora, ali u tom trenutku je Leo Mesi bio blizu odluke da mu se pridruži, a sada je situacija drugačija. Dolaskom Đoana Laporte, Barsa će imati jači projekat i pred ovim timom je svetlija budućnost nego pred Parižanima bez Mbapea. 

To je poremetilo Nejmara, baš kao i činjenica da je svlačionica Barse otvorena za njegov povratak. O tome danas piše Mundo Deportivo pozivajući se na izvore bliske svlačionici, igrači Barse veruju da bi sa Nejmarom bili mnogo opasniji u pohodu ka Ligi šampiona. Brazilac kao i Mbape, ima ugovor do sledećeg leta i ako ga ne produži, PSŽ bi mogao da bude u ogromnom problemu.

Da li će Mbape i Nejmar završiti istog leta u Španiji i postati veliki rivali na terenu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke