Mendeš daje, ali i uzima - Milanu slede teške odluke!

Autor: Stefan Matić
petak 03.06.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Šampion Italije ima priliku za korenitim promenama.

EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

"Rosoneri" se nalaze u slavlju posle osvajanja skudeta, ali jasno da Maldini i saradnici ne staju sa poslom u pogledu sportskog sektora. Šampiona treba ojačati, sledi još jedna Liga šampiona - ovog puta Milan želi da ima značajniju ulogu u eliti. 

A bitna uloga u odlascima i dolascima na "San Siro" odigraće super-agent Žorž Mendeš. 

Portugalac je agent Rafaelu Leau, koji je posle odlične sezone velika želja velikana sa Ostrva. Pogotovu Mančester sitija koji planira da završi saradnju sa Sterlingom, Žezusom, verovatno i Marezom što otvara prostora po boku šampiona Engleske. 

"Rosoneri" ne žele dda puste svog najboljeg igrača, ali finansije diktiraju dalje poteze. 

Mendeš bi mogao da "pogura" ovaj transfer ukoliko odobrovoljo Renata Sančesa da se pridruži osvajačima Skudeta. Portugalac se preporodio u Lilu, vreme je da se ponovo vrati na najveću scenu. 

Novcem od potencijalne prodaje Leaa bi se dodatno podmladio tim. Sančesov saigrač, Sven Botman je i dalje meta kluba sa "San Sira", ali biće tu još pojačanja u vidu igrača iz zemalja Beneluksa.

Meta je i dalje Oriđi. Junak Liverpula napušta "Enfild" kao slobodan igrač, Maldini i saradnici su već uspostavili kontakt sa agentima nekadašnjeg igrača Genka i Lila, a tu je još jedan Belgijanac u vidu supertalentovanog De Ketelaerea. 

21-godišnjak je imao fenomenalnu sezonu u Brižu, u ligi je zabeležio 14 golova i sedam asistencija na 33 odigrane utakmice. Belgijski mediji prenose kako je vezni igrač, koji se snalazi i kao krilo, ali i kao špic, jasno dao do znanja kako želi da napusti Briž. 

Pojedini italijanski mediji prenose kako je prva ponuda za Zaniola odbijena, Roma želi više od 25 miliona evra i Saelemakersa koji su bili ponuđeni pre par dana. 

Čekamo dalje poteze "rosonera", jasno da navijači ne žele prodaju svoje prve zvezde, ali Milanu treba novac kako bi nastavio sa uspesima. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke