Monakova "zlatna koka" mešavina Pogbe i Kantea, da li je vreme za "kraljevsko belo"?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 12.10.2021.
08:31
Izvor: Sportske.net

Talentovani vezista privukao pažnju Real Madrida.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Florentino Perez želi da napravi nove Galaktikose, pa su u ovom trenutku prioriteti Reala angažovanje superzvezda poput Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda.

Ipak, "kraljevski klub" razmišlja i o fudbalerima koji će biti "motor" te ekipe, pa je nakon Kamavinge na radaru još jedan talentovani vezista - Orelijen Čuameni.

Španska Marka prenosi naslov "Čuameni na radaru Reala", te iznosi detalje interesovanja za 21-godišnjeg reprezentativca Francuske koji je u odsustvu Ngoloa Kantea zaigrao u finalu Lige nacija i pobedi nad Belgijancima od 2:1 kada je oduševio navijače, ali i saigrače.

Čuameni je fudbaler Monaka, on je u Kneževinu stigao iz Bordoa u januaru 2020. godine i za njega je izdvojeno obeštećenje od 18 miliona.

Sada vredi duplo više sudeći po oceni Transfermarkta, a Real već duže vreme prati igre momka kojeg mnogi opisuju kao mešavinu Pogbe i Kantea. U Madridu ga vide kao prirodnu zamenu za 29-godišnjeg Kazemira koji je godinama nezamenjiv kod praktično svakog trenera do sada.

Čuameni ima važeći ugovor do leta 2024. godine, jasno je da će Monako moći da računa na visoko obeštećenje, naročito ako se zna da su za njega zainteresovani i Juventus i Čelsi.

Francuza bi u svlačionici dočekale reprezentativne kolege Benzema, Mendi i Kamavinga, možda već narednog leta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke