Mesi na svoj rođendan daje poklone, a ovaj je najveći!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 23.06.2021.
08:31
Izvor: Sportske.net

Posao se bliži kraju.

 EPA-EFE/Fernando Bizerra Jr
EPA-EFE/Fernando Bizerra Jr

Povezane vesti

Kapiten Barselone i reprezentacije Argentine Lionel Mesi produžiće ugovor sa Kataloncima na još dve godine!

Nakon dosta neizvesnosti i strepnje za Barselonu i njihove navijače, konačno će moći da odahnu. Lionel Mesi ostaje u Kataloniji još dve sezone kao igrač, a potom se seli u MLS ligu, odnosno, Inter Majami te će po završetku profesionalne karijere dobiti funkciju na "Nou kampu".

Uskoro bi trebalo da usledi i zvanično saopštenje povodom dogovora Argentinca sa predsednikom kluba Đoanom Laportom, a budući da je Mesiju sutra rođendan, on će biti taj koji će udeliti poklon navijačima "blaugrane". 

Ono što je interesantno, jeste da je Mesi pristao na smanjenje plate koje je za Barselonu od krucijalnog značaja budući da im je prvi čovek La lige Havijer Tebas "pripretio" oduzimanjem licence za takmičenje naredne sezone usled velikih dugovanja. Poslednji Mesijev ugovor koštao je Barsu 24 miliona evra na godišnjem nivou, a 96 miliona ukupno. Sada će biti prepolovljen. Takođe, Barsa će Argentincu dvogodišnju platu isplaćivati u narednih pet godina. Da, toliki su finansijski problemi Barselone. Da, Mesi toliko želi da ostane.

Klub je ovim potezom uspešno pripremio "teren" za brojne sponzore koji su najavili ulazak u Barselonu i investiranje ukoliko Mesi ostaje. Očigledno, Barselona sa Mesijem ne vredi isto koliko i bez njega.

Leo Mesi je trenutno sa reprezentacijom Argentine na Kopa Americi i fokusiran je na to, ali dogovor je sklopljen i pitanje je trenutka kada će biti ozvaničen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke