Mesi plus trojica novih, ovo je Barsa za sledeću sezonu!

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.05.2021.
13:28
Izvor: Sportske.net

Rekonstrukcija napada!

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Nakon što je dogovorena saradnja sa Serhiom Aguerom, te je objavljeno da Lionel Mesi ostaje, usledila je nova informacija vezana za Barselonu.

Očigledno će uslediti velike promene u Kataloniji i ekipa će ponovo biti konkurentna za najviša moguća dela, barem kada je reč o ofanzivnom delu terena. Lionel Mesi ostaje i produžiće ugovor na još dve sezone, a isti period na "Nou kampu" provešće i njegov zemljak Serhio Aguero.

Kako se i najavljivalo, Memfis Depaj takođe stiže u redove Barselone i to kao slobodan igrač, što je fenomenalan posao za njih. Potpisaće ugovor do 2024. godine, uz platu od pet miliona evropskih novčanica na godišnjem nivou, a tu može da ima i bonuse u zavisnosti od rezultata koje klub ostvari.

Ovi dolasci iziskuju, kako smo ranije pisali, izlazne transfere. Klub će izvesno napustiti Martin Brajtvajt, čiju platu nasleđuje Depaj (?!), podruku sa njim trebali bi da odu Trinkao i Felipe Kutinjo, a ne bi bilo iznenađenje ni da prvi čovek Barse Đoan Laporta sasluša ponude i za Antoana Grizmana.

Ranije je dogovoren dolazak Ajmerika Laporta iz Mančester sitija, što će ojačati krhku odbranu, spominje se dolazak Paua Toresa iz Viljareala i u Mesijevim poslednjim sezonama, Blaugrana će imati konkurentan tim. 

Postavlja se još jedno veliko pitanje - ko će ga predvoditi? Ronaldu Kumanu se klupa drma već neko vreme i nije optimistično da će on ostati u Barseloni. Hansi Flik, koji se dovodio u vezu neće doći, izabrao je Nemačku, to je definitivno, te će biti zanimljivo ispratiti koga Laporta tu vidi kao dirigenta čitave priče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke