Mesi vaga, evo šta nudi Barsa, a šta PSŽ!

Autor: Milovan Longinov
subota 13.03.2021.
09:01
Izvor: Sportske.net

Kapiten Barselone pred odlukom karijere.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Lionel Mesi ima dovoljno vremena, ali do kraja sezone će morati da donese najvažniju odluku - da li da ode ili ne.

Od juče je poznato da PSŽ duboko veruje da će Mesi izabrati njihov projekat, da Naser Al-Kelaifi ima novca koji je izdvojio za njegov transfer i da su se igrači posle eliminacije Barse radovali i zbog toga što im je Argentinac poslednji put bio rival. PSŽ nudi Mesiju borbu za sve trofeje, verovatno i ovaj tim na okupu, jer ko je lud da ode iz Pariza ako Leo dođe? Di Marija je produžio ugovor, očekuje se da to uradi i Huan Bernat, te je izvesno da će i Mbape ostati do isteka ugovora, do leta 2022.

Takođe, veruje se da će PSŽ ponuditi Mesiju veću platu nego što će moći da mu ponudi Đoan Laporta. Ali, upravo Laporta drži ključ i zna da novac neće biti presudan u Leovoj odluci.

Izvori bliski Mesiju otkrili su da će nekoliko faktora biti presudno u njegovoj odluci, a to su:

- njegova zaostavština i veza sa Barsom
- porodica
- sportski projekat
- pojačanja

Laporta navodno ima spreman odgovor na sve. Što se tiče Leove povezanosti sa Barsom, Laporta želi da ponudi Mesiju doživotni ugovor, ali i da nakon igračke karijere, postane glavni ambasador kluba. 

Sportski projekat će takođe biti daleko jači, a sada su to i neka nova imena. Najpre, Alaba u odbrani i Haland u napadu su prve i glavne mete koje treba da ubede Mesija da ostane. Ponovo se pominje i Serhio Aguero, koji treba da iskoristi kumovsku vezu da ga zadrži, jer svi znaju da su kumovi i veliki prijatelji. Novo ime je Hose Gaja, koji bi trebalo da bude zamena za Albu, a očekuje se da Alaba bude konkurencija na poziciji štopera. U tom slučaju, sa Arauhom, Garsijom, Pikeom i Alabom na štoperskim pozicijama, Albom i Gajom kraj leve aut linije i sa Aguerom i Halandom u napadu, šta Mesi može još da traži?

Ostaće otvoreno pitanje trenera, za sada je Ronald Kuman siguran, vuče maksimum iz ove ekipe i dokazao je da je autoritet i da poznaje klub. Ipak, Julijan Nagelsman je prva opcija ukoliko do kraja sezone Barsa ne osvoji barem jedan trofej, ali ni on neće garantovati Kumanu posao...

I za kraj, jedno je sigurno i zato  oprezno sa nagađanjima, Mesi SIGURNO neće doneti konačnu odluku pre kraja sezone, jer želi da razmisli o svemu i pruži šansu Barsi... te da pokuša da osvoji duplu krunu, Atletiko ima "samo" šest bodova više, a u jednom trenutku je imao +13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 13.03.2021
10:50

Realno FARSELONA nema para da ponudi KMESSIJU nesto kao i za pojacanja xD