Mesi zna gde će igrati 2023, a do tada? Laporta ima plan, jedan već kupuje kuću u Barsi!

Autor: Milovan Longinov
utorak 04.05.2021.
08:22
Izvor: Sportske.net

Kapiten i predsednik počeli pregovore.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Lionel Mesi korak je bliži potpisu novog ugovora sa Barselonom, a ovo je njegov plan koji je saopštio i na prvom sastanku sa Đoanom Laportom.

Jedan od pouzdanijih katalonskih novinara Ćavi Kampos otkrio je da su se Mesi i Laporta prvi put sastali samo  dan nakon što je Đoan pobedio na izborima. Utisci su bili pozitivni, Laporta je Mesiju obećao veliki sportski projekat, a Leo je otkrio plan da igra u Evropi još dve sezone, a da nakon Mundijala u Kataru želi u Inter Majami, kod Dejvida Bekama. 

Spekuliše se čak i da će tamo igrati zajedno sa Luisom Suarezom, a nije tajna da je Mesi već kupio ogroman penthaus u Majamiju. 

Sada preostaje Laporta dovede Mesiju saigrače sa kojima može da osvoji Ligu šampiona u naredne dve sezone, a istovremeno stiže informacija da je Memfis Depaj već u potrazi za kućom u prestonici Katalonije. Holanđanin želi samo u Barsu, ali dogovor  još uvek nije zaključen. Ipak, kako je slobodan od 1. jula, nema dileme da je odlična prilika za igrača u rotaciji za Ronalda Kumana. 

Ipak, ni tu nije kraj, jer je Mesi poručio Laporti da će pokušati da izvrši uticaj da se Nejmar vrati u Barselonu. Mesi i Nejmar imaju veliku želju da ponovo zaigraju zajedno, jer jedan bez drugog nisu uspeli da osvoje Ligu šampiona. Ta operacija neće biti nimalo laka, ali deluje da bi mogla  da bude lakša nego Erling Haland, koga juri pola Evrope i za koga ogromne bonuse uzima i Mino Rajola. Kod Nejmara nema nedoumica - ili PSŽ ili Barselona, tako da nas tu čeka prava sapunica.

Ako na to dodamo da sigurno dolazi Erik Garsija, da je sve izvesniji dolazak Kuna Aguera, Mesi bi zaista oko sebe mogao da ima ponovo pakleni tim. 

Recimo da dođu Depaj, Aguero, Garsija i Nejmar, uz Emersona iz Betisa, a odu Kutinjo, Brajtvajt, verovatno i Dembele i Trinkao, uz povratak Ansua Fatija, Barsa bi imala ponovo strašan napadači potencijal i ojačanu odbranu. 

Ostaje samo da Laporta smisli način da finansijski pokrije sve želje, a verovatno je da će biti prodat veći broj igrača, naročito onih koji imaju ogromna primanja kao što su pomenuti Kutinjo, Umtiti, Dembele, ali i Firpo, Alenja, Neto, Brajtvajt, Mateus Fernandes, nije isključeno da u slučaju pravih ponuda odu i Lengle i Serhi Roberto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke