Mesijevi uslovi su na stolu, Laporta sprema savršen prelazni rok!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 01.04.2021.
09:06
Izvor: Sportske.net

Barsa je na potezu!

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Lionel Mesi još uvek nije doneo odluku o ostanku u Barseloni, ali je poznato koji su njegovi uslovi za potpis novog ugovora.

Kako Mesi u junu puni 34 godine, nema mnogo vremena za građenje ekipe iz početka, svestan je da je pred ovim timom svetla budućnost, ali njemu je lično istovremeno važan i kratkoročni jak projekat.

Fernando Polo, jedan od uticajnijih novinara u Kataloniji, danas otkriva da kod Mesija nema ni optimizma ni pesimizma, već da želi da zna ceo plan sportskog projekta za narednu sezonu pre nego što donese konačnu odluku. Polo tvrdi da je Mesiju novac u ovom trenutku najmanje bitan, spreman je da ima daleko manja primanja, ali da Barsa napravi tim koji može da stane na crtu Bajernu, Pari Sen Žermenu i Mančester Sitiju, koje Leo smatra najjačim u Evropi.

Nije istina da je Mesi izrazio želju da klub dovede njegovog kuma i velikog prijatelja Serhija Aguera, ali da je poručio Đoanu Laporti da tim mora da se pojača pred narednu sezonu kako bi bio kompetetivan u Ligi šampiona.

I istovremeno je stigao i odgovor, doduše, iz drugih izvora u Kataloniji. Laporta je ostao zatečen kada je video da je finansijska situacija u klubu još lošija od one koju je očekivao. Barsa nema novca za pojačanja, dugoviće uskoro biti još veći, jer krediti dolaze na naplatu, ali Laporta ima plan.

Navodno, jedini igrač za koga će Barsa platiti obeštećenje mogao bi da bude Erling Haland, koga juri pola Evrope. Siti traži klasičnu "devetku" posle potvrde da Aguero ide, Real želi zamenu za Benzemu, ali je Barsi preko potreban golgeter i Laporta to zna.

Uz Halanda, Barsa bi dovela samo slobodne igrače na tržištu, kakvih je u ovom trenutku zaista mnogo - Memfis Depaj, Serhio Aguero, David Alaba, Žoržinjo Vajnaldum. Navodno, Kuman je poručio Laporti da nema ništa protiv dolaska Kuna Aguera, ali da on svakako uz njega želi i Depaja koji pokriva i ostale pozicije. Alaba nije realan zbog primanja, blizu je Real Madrida, dok je Vajnaldum i dalje misterija.

I za kraj, savršen scenario zatvaraju deca "La Masije". Pozicije gde su potrebna pojačanja u rotaciji pokrivaće verovatno 18-godišnji levi bek Balde, pred kojim je svetla budućnost, tu je i Ilaiš Moriba, kome je Kuman već ukazao ogromno poverenje u poslednjim nedeljama. Vraća se i Erik Garsija da pojača konkurenciju na štoperskoj poziciji, dok će Oskaru Mingezi biti produžen ugovor. 

Dakle, Barsa nudi obeštećenje samo za Halanda, dolaze Erik Garsija i Aguero ili Depaj kao slobodni, možda Vajnaldum, uz veće poverenje Baldeu, Moribi, Mingezi. Uz Desta, Arauha, De Jonga, Pedrija, oporavljenog  Ansua Fatija, Dembelea, i sve verovatnijoj prodaji Grizmana, Kutinja, Umtitija, da li će sve ovo biti dovoljno da Mesi ostane?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Saturday, 03.04.2021
01:14

Barca i danas igra sa manje prosecnim timom, pa eno je druga u LaLigi a igra finale kupa spanije! Ctri boda j dele od prvog mesta u LaLigia pet boda od osvajanja LaLige, tako da barci nisu ni potrebni neki tamo, vec obicni klasicni, posto ima vise nego klasicne u svom podmatku!

avatar
deki trbic
Thursday, 01.04.2021
16:54

Mogu samo slobodne igrace da dovedu...ali ako kaze da nemaju para za pojacanja....odakle onda pare za plate igraca koji dodju kao slobodni igraci? nece sigurno igrati za klikere...ali kako god KMESSI ce opet da ima prosecan tim xD

avatar
BlueBoy84
Thursday, 01.04.2021
09:46
avatar
BlueBoy84
Thursday, 01.04.2021
09:45