Milan je pobednik leta, Tonali "isplatio" i šesto pojačanje, Pioli sada ima sve!

Autor: Milovan Longinov
subota 22.07.2023.
12:46
Izvor: Sportske.net

"Rosoneri" odradili odličan prelazni rok.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbalski klub Milan je ovog leta radio tiho, ali je završio šesto pojačanje i zaista skockao odličan tim.

Mnogi su verovali da je odlaskom Sandra Tonalija Milan napravio katastrofalnu grešku, ali je sa tih 80 miliona od Njukasla praktično finansirao dosadašnjih šest pojačanja.

Poslednje u nizu je Noa Okafor, odlični napadač RB Salcburga, koji je impresionirao Milan i "San Siro" u meču Lige šampiona u grupnoj fazi prošle sezone. Okafor ima 23 godine, nastupa za Švajcarsku, iako je poreklom Nigerijac i igra na poziciji centralnog napadača, ali može i po krilu.

Salcburg ga je doveo iz Bazela u zimu 2021. godine i do sada je postigao 34 gola uz 23 asistencije na 110 utakmica. Ako se pogleda njegova dosadašnja karijera, odigrao je 166 utakmica, od toga po 64 kao centralni napadač i levo krilo i još 38 kao desno krilo, što znači da je Milan dobio polivalentnog napadača, opasnog na sve tri pozicije.

Ono što je posebno važno jeste da će Milan za njega platiti 13 miliona evra.

Ako na to dodamo da su stigli Samjuel Čukvueze za 28 miliona evra, Kristijan Pulišić za 22, Reijnders za 20 i Loftus-Čik za 16 uz besplatnog Luku Romera, Milan je za manje od 100 miliona završio šest odličnih pojačanja. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke