Milan, London ili Barselona? Dibala ima tri ponude, gleda samo ka jednoj?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 22.02.2022.
16:17
Izvor: Sportske.net

Argentinac gleda ka Španiji.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Paulo Dibala nije potpisao ugovor sa Juventusom i od 1. jula je slobodan u izboru nove sredine, a sada se pojavila nova glasina o njegovom nastavku karijere.

Kako prenose katalonski mediji, stoga to treba uzeti sa rezervom, Dibala bi najradije obukao dres Barselone, iako ima ponude Intera i Totenhema.

Očekivalo se da će slobodni agent Dibala imati brojne udvarače, ali to baš i nije slučaj, jer za ostale koji ostaju bez ugovora ima više "otimanja" u medijima. 

Inter bi bio nož u leđa "staroj dami", odlazak u redove najvećeg rivala nikada nije poželjna opcija, a Bepe Marota navodno vuče sve konce. Totenhem je u igri bio i ranije, sada je Konte dodatno podgrejao glasine, Dibala sa Kejnom i Sonom zvuči zanimljivo.

Ranije je u igri bio i Atletiko Madrid, ali su pozicije koje Dibala pokriva i više nego pokrivene. Grizman, Luis Suarez, Žoao Feliks, Kunja i Anhel Korea konkurišu na dve pozicije u napadu, tako da Dibala ne gleda u pravcu Madrida.

Barsa je sada realnija opcija jer nema Lea Mesija. Ranije su se povezivali Barsa i Dibala, ali nikada nije došlo do ozbiljnijih pregovora, pošto pokriva sličnu poziciju kao Mesi.

Katalonski mediji sada pišu da bi odlasci Osmana Dembelea, Martina Brajtvajta i Luka de Jonga mogli da oslobode prostor u napadu za novajlije.

Erling Haland je prva želja, ali ne igra istu poziciju, zapravo, mnogo je važnije pitanje na kojoj poziciji bi Ćavi koristio Dibalu.

U formaciji 4-3-3 Dibala je uvek najviše ispaštao, stoga je uvek i bio najbolji sa Alegrijem koji je forsirao 4-4-2, 4-2-3-1 i 4-3-1-2. U svim tim sistemima Dibala ima svoju poziciju, drugog napadača ili polušpica, jer nije krilo. 

Barsu najviše greje ideja da Dibala dođe bez obeštećenja, takav igrač uvek je posebno primamljiv, mogao bi da bude i zamena za Memfisa Depaja, za koga Katalonci navodno žele da slušaju ponude, jer ulazi u poslednju godinu ugovora, potpisao je samo na dve sezone... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke