Milan neće imati bolju šansu, dvojica Srba za "Skudeto"?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.12.2021.
07:52
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo "ta" godina?

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Milan je na čelu tabele, a opet malo ko im daje šansu da će izdržati. Takav slučaj je bio i prošle godine, kada nisu uspeli, pali su u drugom delu sezone, pa se navijači pribojavaju sličnog scenarija. Međutim, klub želi da se pojača tokom zime, ključ je pobeda protiv Liverpula.

Plasmanom u top 16 Lige šampiona dobili bi veća sredstva, ali bez obzira na to, moraju da posle povrede Kjaera dovedu štopera. Iskusni Danac je završio sezonu, Romanjoli i Tomori su sada štoperski tandem, ali to nije dovoljno. Badijašile iz Monaka ili Botman iz Lila koji se pominju teško da mogu da budu pojačanja ove sezone, a Torino je odbio da pregovara oko Brazilca Bremera. Sada se pominje naš Milenković. On ima 18 meseci do isteka ugovora, Milan bi ga nadovno doveo na pozajmicu sa obaveznim otkupom i tako rešio spornu poziciju.

On se uklapa u Piolijeve zamisli, na kraju krajeva trenirao je popularnog "Blekija" u Firenci, pa dobro zna njegove mogućnosti.

Inače, Milan nikada od sezone 2003-04 kada su osvojili titulu nije imao ovoliko bodova na kontu posle 16 utakmica. 

Traži se i jedan napadač, ponovo se pominje Jović, ali pitanje je kakav će biti status Srbina nakon partije u San Sebastijanu.  No, u Milanu navodno veruju da bi Real pustio Jovića, imaju dobre odnose sa Madriđanima, a spremni su da ponude i eventualni otkup ugovora, ako aktivira klauzulu od broju golova i minuta...

Maldini smatra da treba dovesti samo igrače koji će odvesti kvalitet tima na novi nivo i radi na tome da ubedi Kesija, Romanjolija da produže ugovore. Ali, što se Afrikanca tiče, mala je šansa da će ostati u klubu.

No, sada, u prvom planu je borba za "Skudeto". 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke