Milan pred dva ogromna pitanja leta, Ibrino je daleko bezbolnije!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 25.05.2022.
16:54
Izvor: Sportske.net

Neće biti lako.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Vest dana u Italiji je da je švedski veteran Zlatan Ibrahimović uspešno operisao koleno i da će biti van trenažnog procesa u narednih sedam do osam meseci, pa su se odmah pokrenule spekulacije da će okončati karijeru.

Ibrahimović ima ugovor do 30. juna sa novim vlasnikom Skudeta, ali uprkos činjenici da će praktično biti izgubljen za veći deo naredne sezona na "San Siru" planiraju da mu ponude ugovor na još godinu dana.

Švedski napadač balkanskog porekla operisan je u Lionu samo tri dana nakon osvajanja i dva nakon proslave Skudeta, a prema informacijama koje je preneo "Milan news" sprema mu se novi ugovor.

U Milanu su gotovo sigurni da povredama sklon veteran više nema ogroman uticaj na terenu, već više van njega i da je verovatno upravo zahvaljujući njemu Piolijev tim i došao do prvog Skudeta posle više od decenije.

Upravo to je razlog kojim se vode na "San Siru", ali na ovu odluku još ne bi trebalo gledati kao na konačnu dok se klub ne oglasi. 

Argument više da mu daju ugovor je i da će naredna sezona proteći u znaku Mundijala u Kataru, čime će reprezentativna pauza biti duža nego inače, pa bi Ibrahimović trebalo očekivati na terenu već u januaru.

Naravno, ukoliko do dogovora dođe, plata će mu biti daleko manje od trenutnih sedam miliona evra po sezoni, već se procenjuje da padne na dva i po.

Znajući Ibrahimovićeve godine, bilo kakav dogovor da padne neće biti iznenađenje, dok će daleko teže šampion Italije uspeti da sačuvao Rafaela Leaa, igrača koji je u tandemu sa Olivijeom Žiruom postizao pregršt golova za "Rosonere".

Portugalca žele Real Madrid i PSŽ i nema sumnje da će ovog leta baš stizati unosne ponude za njegov otkup. Spominje se i basnoslovnih 120 miliona evra koje je navodno Real spreman da plati i sasvim izvesno će pitanje zadržavanja Lea biti najveći izazov za klub sa "San Sira".

U poslednju godinu ugovora ulazi i sjajni Žiru, koji će sigurno i naredne sezone predvoditi napad "Rosonera", dok će klub sigurno napustiti Alesio Romanjoli i Frank Kesi, a ugovori ističu Miranteu, Florenciju i Mesijasu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke