Milan u Ligi šampiona, evo kako će izgledati tim u novoj sezoni!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.05.2021.
10:39
Izvor: Sportske.net

Šta je spremio Maldini?

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Milan je uspešno završio misiju, dobili su u Bergamu, uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, prvi put od 2013. godine. To drugim rečima znači da je kasa bogatija za 50 miliona evra, minimum, koliko se dobija za sam plasman u grupnu fazu.

Inače, bez obzira na sve, zaslužili su da se nađu u eliti, niko u pet najjačih evropskih liga nije i blizu kada su u pitanju pobede u gostima, čak 16 van svog terena.

Šta će se dešavati u prelaznom roku?

Sada su veće šanse da Donaruma ostane u klubu, tako što bi produžio ugovor na dve sezone uz otkupnu cenu. Čalhanoglu se premišlja, Maldini pokušava da produži pozajmicu Brahima Dijaza.

Od pojačanja, Milan će otkupiti Tomorija od Čelsija za 28 miliona evra, pokušavaju da se dogovore sa Junajtedom oko Dalota, ali Englezi traže dvadesetak miliona.

Budžet za napadača je oko 30 miliona evra, što isključuje Vlahovića, probaće da dovedu Belotija, staru želju, a pominju se i mladi Amin Adli iz Tuluza, kao i Josip Iličić koji je u sukobu sa Gasperinijem i svim silama želi u Milan.

Pioli ostaje, on je tražio da se pojačaju spoljne pozicije, nađe alternativa za Tea Ernandeza, dovede još jedan štoper ako ode Romanjoli i naravno centralni napadač, kako ne bi zavisio od Ibrahimovića. Rebić i Leao ipak nisu klasičnu špicevi, mada mogu da igraju na toj poziciji. Stiče se utisak da da će tim biti nadograđen sa par pojačanja i da u klubu veruju da sadašnja ekipa može da napreduje i bude konkurentna i u Evropi. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke