Milanski vulkan progutao Srbina, Lazetić već prekobrojan?

Autor: Aleksandar Golubović
petak 27.05.2022.
12:05
Izvor: Sportske.net

Odigrao je samo jednu utakmicu ove polusezone.

Nikola Mitic/STARSPORT
Nikola Mitic/STARSPORT

Povezane vesti

Talentovani srpski fudbaler Marko Lazetić, koji je zimus stigao iz Crvene zvezde u Milan, po svemu sudeći će napustiti "Rosonere" posle samo pola pola godine, prenose italijanski mediji.

Lazetić će ovaj mesec pamtiti zauvek jer je već u debitantskoj polusezoni za "Rosonere" osvojio Skudeto i odbranio titulu prvaka Srbije sa Crvenom zvezdom.

Ipak, žestoka konkurencija u timu Stefana Piolija sa neverovatnim Zlatanom Ibrahimovićem, Olivijeom Žiruom i Rafaelom Lea doslovno je progutala mlađanog Lazetića, pa će od leta morati da traži novi klub.

Lazetić je ove sezone dobio priliku samo u utakmici Kupa Italije gde je njegov tim poražen u polufinalu od Intera, a budući da mu ugovor ističe tek na leto 2026. godine, jasno je da mu sledi pozajmica ili prodaja, što je teže zamislivo.

Istovremeno, prema tvrdnjama direktora Milana Paola Maldinija, klub će naredne sezone sasvim izvesno zadržati Rafaela Leaa, za kojeg se raspituju Real Madrid, PSŽ i Arsenal, ali čija izlazna klauzula od 150 miliona evra da čini nedodirljivim.

Sa druge strane, sva je prilika da će i Zlatan Ibrahimović biti u klubu naredne sezone, premda je ove nedelje operisan, ali će prema Maldinijevim rečima klub obaviti razgovor sa iskusnim napadačem i verovatno mu ponuditi novi jednogodišnji ugovor.

U klubu će sigurno ostati i prekaljeni Olivije Žiru, koji ima ugovor do narednog leta, a zasad je odlazak potvrđen jedino kod Franka Kesija, koji karijeru nastavlja u Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke