Milošević dogovorio platu, preuzima bugarskog velikana!

Autor: Mladen Heleta
petak 26.05.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Ozbiljan izazov.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Pisali smo pre tri dana da je srpski fudbalski trener Savo Milošević blizu preuzimanja Levskog iz Sofije, a najnovije informacije iz Bugarske govore da je to gotova stvar i da će bivši trener Partizana za nekoliko dana biti i zvanično promovisan.

Legendarni srpski napadač danas je boravio u Sofiji i prihvatio je ponudu Levskog. Bugarski mediji saznali su i neke detalje, tačnije obelodanjeno je koliko će Milošević zarađivati u novom klubu.

"Milošević je uhvaćen u društvu prvog čoveka Levskog Naska Sirakova, u jednom poznatom hotelu u Sofiji. Obe strane bile su izuzetno raspoložene, pa su i pregovori tekli bez većih problema. Savo će imati mesečnu platu od 18.000 evra, a izrazio je želju da sa sobom dovede i trojicu pomoćnika. On će zvanično preuzeti funkciju kada se završi ova sezona, a početkom sledeće nedelje sve bi trebalo da bude i ozvaničeno", prenose u Bugarskoj.

Inače, klub iz Sofije je poznat po tome što izuzetno ceni srpske trenere, pa su u prošlosti u Levskom radili i Ljupko Petrović, Slavoljub Muslin, Ratko Dostanić i Slaviša Jokanović.

Ovo praktično znači da ćemo naredne sezone gledati srpske trenere u najvećem derbiju Bugarske, i to dve legende Partizana. Sa jedne strane Savo na klupi Levskog, a sa druge Saša Ilić, koji predvodi CSKA.

Levski je inače drugi najtrofejniji klub Bugarske, šampion države je bio 26 puta, ispred je CSKA sa 31 titulom. Ipak, oba tima su u poslednjoj deceniji velikoj senci Ludogoreca, koji je osvojio 11 titula zaredom, a blizu je da ove sezone uzme i 12. 

Levski je poslednji put bio prvak Bugarske davne 2009. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke