Može li Siti da bude još jači? Svakako, Pep će trošiti, ovo su mete!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 13.05.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net

Šta treba očekivati od "Građana" tokom leta?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester Siti je osvojio titulu, čeka ih finale Lige šampiona, sve ostalo je u drugom planu. Ali, engleski mediji se bave pitanjem šta će se desiti naredne sezone.

Tačnije, ima li prostora da ekipa bude još jača i šta su dileme Pepa Gvardiole tokom leta. On je izjavio da je ovo bila najteža titula, možda i preteruje, realno, nisu imali rivala.

Kada se pogleda statistika, upada u oči da su dali 72 gola u 35 mečeva što nije odlika Sitija, najmanji broj golova koji su dali su u prvoj sezonu kada je Pep Stigao, postignuto je 80 u šampionatu. Nije bilo golova, Kun se povredio, Žesus nije rođeni golgeter, ali to nije smetalo novom engleskom šampionu. Naime, oni su promenili stil, Španac je forsirao "lažnu devetku", a pomogli su vezisti, Gundogan je dao dvocifren broj golova. Ni Sterling nije baš bio raspucan, prošle godine je dao 20, ove upola manje.

Ali, dosta toga zavisi od formacije. Navijače zanima šta će biti u prelaznom roku.

Za sada je jasno da Foden i Tores i dalje imaju licencu kao mladi igrači, pa Siti nema administrativnih problema, i plus imaju mesta za tri strana igrača, ako požele da ih dovedu.

Marez i Gundogan pune 30 godina, imaju ugovore na još dve, priča se da bi Alžirac hteo da ode, ali da Gvardiola ne pomišlja da ga pusti. 

Što se tiče Laporta koji je izgubio mesto od Stonsa, mogao bi da napusti klub, ali bi bilo previše opasno, pošto i Erik Garsija odlazi u Barselonu, to bi značilo da Pep mora da dovede štopera. Fernandinjo ostaje, iako veteran, biće mu produžen ugovor na još jednu sezonu. 

Od meta, prva je Haland, ali je mala šansa da ga dovedu ove sezone, videćemo hoće li uspeti da se dogovore oko Kejna, mada je to još teža misija. Pošto Kun odlazi kao slobodan igrač, potreban je napadač, još jedna opcija je Lautaro Martinez koga se hteli i prošle sezone. Pojavilo se i ime Andre Silve, Portugalca koji je dao 27 golova ove sezone za Ajntraht i koji ima klauzulu od 30-tak miliona. Pep bi želeo da dovede Džeka Griliša, ali neće platiti 100 miliona koliko klub iz Birmingema želi za svog kapitena. 

Gvardiola je produžio ugovor na još dve sezone, iako je planirao da ostane samo pet, to što je prelomio pokazuje da ima obećanja da će klub nastaviti da ulaže i da može da očekuje nove igrače.

Napadač, jedan centralni vezni igrač, kao i eventualno štoper su mete. Siti neće popunjavati redove, već kupovati fudbalere koji odmah mogu da doprinesu timu, pa je realno da ponovo potroše veliki novac ovog leta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke