Muke po Leonardu, kako da ovih osam igrača prodaš za osam dana?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.01.2022.
10:59
Izvor: Sportske.net

Od sve buke početkom januara, otišla samo dvojica...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Pari Sen Žermen nema nameru da kupuje, moraju da prodaju ove zime i za prve tri nedelje prelaznog roka uspeli su da se reše Rafinje koji je otišao na pozajmicu u Sosijedad i trećeg golmana Rika koji se preselio na Majorku.

Ali, to je kap u moru, klub ima plan da smanji broj fudbalera, skreše budžet za plate, eventualno i zaradi nešto kako bi mogao na leto da se ponovo uključi u trku za slobodnim agentima, ali i nađe zamenu za Mbapea, koji, izvesno je, odlazi u Real.

Da krenemo redom, u odbrani nema mesta za Dijala koji je odbio Sent Etjen, Kurzavu koji čeka ponude Vest Hema i Lacija, ali i Kerera, koji se sada vratio u rotaciju, pa i nije neophodno da ga prodaju. Leonardo se nada da će njegov bivši klub Milan ipak odlučiti da uzme Dialoa i olakša probleme sa štoperima...

Ali tu nevolje počinju. Postoje igrači sa većim platama koji ne žele da odu. Prvi je Leandro Paredes, Argentincu ne pada na pamet da prihvati ponudu Totenhema i da ode u London u trejdu za Ndombelea. Ovaj fudbaler ima platu od 8 miliona neto (pomenuti Dialo ima 5, Kerer i Kurzava po 4.5 miliona) i nigde ne može da dobije taj novac. Bilo je zainteresovanih iz Italije gde je nekada igrao za Empoli, ali Argentinac ima ugovor do 2023. i sigurno da neće oprostiti ni cent Parižanima.

I na kraju, najveći problem je Maurito Ikardi. Juve se izgleda ohladio, sve su bacili na Vlahovića, ali i ako Srbin ne dođe, Marsijal je opcija za pozajmicu. Plata Ikardija je oko 10 miliona evra, on svim silama želi da ode, ali takođe ne može da nađe klub. 

Sve u svemu, Leonardo se oslobodio tek oko 4 miliona neto, koliko za šest meseci treba da prime Rafinja i Riko, što je nešto manje od 8 bruto. A potrebno je da uđe u plus od 100 miliona.

Kako i sami vidite, to je nemoguća misija, do kraja prelaznog roka ostalo je osam dana. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke