Murinjo bira između dve "posrnule" zvezde - Možda jedno ime presudi!

Autor: Lazar Nikolić
subota 04.06.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Zamena za Henriha Mhitarjana

EPA-EFE/JEROEN PUTMANS
EPA-EFE/JEROEN PUTMANS

Povezane vesti

Henrih Mhitiarjan na izlaznim je vratima Rome. Jermen je dobio ultimatum da se u naredna 24 časa izjasni o produžetku ugovora, a sva je prilika da će 33-godišnjak odbiti nastavak saradnje sa "Vučicom", krenuti put Milana i obući dres Intera.

Trener Rome Žoze Murinjo već je spremio dve jake opcija za Mhitarjanovu zamenu. Kako prenose mediji u Italiji Romu bi na leto mogao da pojača jedan od dvojice vrhunskih ofanzivnih veznih. U pitanju su Španac Isko i Nemac Mario Gece.

Isko je u Realu od 2013, a na kraju meseca mu ističe ugovor sa madridskim klubom i sigurno ga neće obnoviti. Španski kreativac pao je u zapećak kod Karla Anćelotija ove sezone i odigrao samo 17 utakmica uz dva postignuta gola. Karijera 30-godišnjaka već neko vreme je u padu, što zbog problema sa povredama, još više zbog jake konkurencije u "kraljevskom" klubu. Isko je željan igre, a saradnja sa Murinjom mogla bi da ga preporodi.

Mario Gece nekada je bio jedan od najboljih veznih fudbalera u Evropi. Pamti se finale Svetskog prvenstva 2014. godine i njegov gol u produžecima kojim je doneo Nemačkoj titulu prvaka sveta. Imao je Gece sjajne sezone u Dortmundu, a sada je u PSV-u iz Ajndhovena.

Gece je protekle nedelje povezivan sa Milanom, a jutros se pojavila informacija da bi mogao na "Olimpiko". Nemcu ugovor sa PSV-om ističe 2024. godine, ali mu je otkupna klauzula samo pet miliona evra, što nije veliki problem za Romu. U prošloj sezoni 30-godišnjak je odigrao 52 utakmice za PSV, postigao 12 golova i dodao 11 asistencija.

 Gece gaji veliku ljubav prema Rimu, čak je i sinu dao ime "Večnog grada", tako da želja za dolaskom u Romu sigurno postoji.

Večeras se nastavlja takmičenje u Ligi nacija. U derbiju Divizije "A" sastaju se Italija i Nemačka. "Azuri" igraju slabo u poslednje vreme, naš predlog dvojka na "Pancere".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke