Murinjo naciljao srpskog golmana!

Autor: Nemanja Janošev
petak 04.03.2022.
09:56
Izvor: Sportske.net

Šansa karijere!

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Generalni direktor Rome Tijago Pinto pažljivo prati dešavanja oko srpskog golmana Mileta Svilara, prenosi italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Te 2017. godine, Benfika je na gol protiv Mančester junajteda u Ligi šampiona stavila mlađanog osamnaestogodišnjeg Mileta Svilara koji je na taj način postao najmlađi čuvar mreže u istoriji elitnog takmičenja nadmašivši Ikera Kasiljasa.

Upravo Svilarovom greškom, Mančester junajted je minimalnim rezultatom savladao portugalski sastav. Upravo je na klupi "crvenih đavola" tada sedeo Žoze Murinjo koji je uprkos svemu rekao: "Ovaj dečak je zver, apsolutni fenomen".

Pet godina kasnije, putevi bi mogli da im se spoje. Generalni direktor "đalorosa" Tijago Pinto "zagrejan" je za Svilara koji će na leto biti slobodan igrač, a i Murinjo ga vrlo simpatiše, te se pripremaju pregovori sa njim i njegovim predstavnicima u vezi sa selidbom u Rim.

Međutim, postoje i drugi zainteresovani klubovi, pre svih, pominju se portugalski timovi. Aduti Rome su svakako Žoze Murinjo i sam Pinto koji je u dobrim odnosima sa Svilarom.

Srpski reprezentativac je ove sezone branio samo za "B" tim Benfike i to u 11 navrata, a četiri puta je sačuvao svoju mrežu. Od skora je na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija i debitovao je u Debrecenu u prijateljskom duelu sa reprezentacijom Katara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke