Murinjo ne može bez Srba - U Rimu se kuva napitak za sam vrh "Kalča"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 23.06.2021.
09:01
Izvor: Sportske.net

Portugalac poput druida pravi posebnu recepturu.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Novi trener Rome Žoze Murinjo imaće ograničena sredstva ovog leta da napravi tim koji može da donese Rimljanima Ligu šampiona, a na spisku pojačanje je i ime jednog srpskog reprezentativca.

U pitanju je Filip Kostić, čije se ime u poslednje vreme najčešće povezivalo sa milanskim Interom. No, "nerazuri" i dalje nisu napravili konkretne poteze. Oni čekaju odlazak Ašrafa Hakimija kako bi mogli da prikupe sredstva za pojačanje Kostićevog tipa.

Tako se u čitavu priču uplela i Roma, koja sa Žozeom Murinjom ima ambicije da napravi konkurentan tim za narednu sezonu. Portugalac veoma ceni Kostića i dao je "zeleno svetlo" čelnicima kluba da otpočnu pregovore, javlja italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Međutim, i oni će, baš kao i Inter, morati da prodaju pojedine fudbalere ne bi li mogli da plate između 20 i 30 miliona evra za Filipa Kostića. Trenutno rešavaju pitanje sredine terena i nadomak su dogovora sa Granitom Džakom koji želi da napusti Arsenal, a golmansku poziciju trebalo bi da upotpuni čuvar mreže Vulvsa Rui Patrisio.

Murinjo bi tako ponovo u timu mogao da ima srpskog fudbalera. Nije tajna da je pedesetosmogodišnji strateg ljubitelj srpskih igrača. Nemanja Matić mu je jedan od omiljenih i u poslednjem periodu u Čelsiju njega je isticao kao ključnu figuru. Isto je bilo i u Mančester junajtedu. Takođe, izuzetno je cenio i Branislava Ivanovića. 

Kostić će napustiti Ajntraht, to je jasno, Italija se nameće kao izvesna destinacija. Rim ili Milan? Uskoro sledi epilog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke