Murinjo otpisuje sedmoricu

Autor: Aleksandar Golubović
petak 09.04.2021.
11:20
Izvor: Sportske.net

Seča Portugalca.

 EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Prethodne nedelje ogolile su sve slabosti Totenhema ove sezone, a slabe partije pojedinih fudbalera učvrstile su odluku menadžeru Žozeu Murinju da ih otpiše za narednu sezonu.

Kako prenosi britanski Miror, Portugalac planira da se odrekne čak sedmorice fudbalera iz aktuelne postave, nezadovoljan njihovim učinkom ove sezone.

Reč je o Deliju Aliju, Seržu Orijeu, Hariju Vinksu, Eriku Lameli, Dejvisonu Sančezu, Rajanu Sesenjonu i Huanu Fojtu.

Nazvučnije ime ubedljivo je Ali, koji je zimus i pokazivao znake života nakon očajnog početka sezone, ali se ubrzo vratio u uobičajeno lošu formu.

Zimus je bio blizu prelaska u PSŽ, nakon što je na "Park prinčeva" došao Maurisio Poketino, ali kada se to izjalovilo pokušao je da se nametne Murinjo, međutim to je bilo kratkog daha.

Nakon Alija, drugi po broju zainteresovanih klubova je Vinks, oko kojeg se otimaju Atletiko Madrid, Valensija i Everton, a procenjuje se da bi ga Totenhem pustio za nadoknadu između 17 i 24 miliona evra.

Blago iznenađenje je Murinjova odluka da se odrekne Orijea, baš iz razloga što alternativa u vidu Meta Doertija nije opravdala očekivanja nakon letošnjeg dolaska iz Vulverhemptona.

Kada je reč o Lameli, njegovi kvaliteti su nesporni, ali bez obzira na povremene majstorije u dresu "pevaca", ugovor mu ističe na leto 2022. godine i sada je prilika da klub zaradi na njemu.

Najmanje dileme ima za Fojta i Sesenjona, koji su trenutno na pozajmici u Viljarealu i Hofenhajmu. Oba kluba su zainteresovani da otkupe ugovore igrača, tako da im Totenhem neće praviti problem prilikom dogovora.

Ostaje da se vidi šta će biti sa prvim napadačem Harijem Kejnom, ali i golmanom Igom Ljorisom o kojem smo juče pisali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke