Murinjo sklapa kockice - Nakon Dibale, krenuo lov na četvoricu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 20.07.2022.
10:20
Izvor: Sportske.net

Cilj je povratak u Ligu šampiona.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Nakon dolaska Paula Dibale na "Olimpiko" porasle su Romine ambicije za narednu sezonu.

Kao što to obično biva kada u klub dođe igrač svetske klase, potrebno je oko njega izraditi kvalitetnu ekipu. To Žoze Murinjo upravo pokušava da uradi.

Prema pisanju italijanskih medijia "vučica" je kontaktirala Pari Sen Žermen koji više ne računa na vezistu Žoržinja Vajnalduma i spremna je da ga pošalje na pozajmicu dok mu ugovor ne istkne narednog leta.

Problem je ogromna plata Vajnalduma u Parizu, koja iznosi 9.000.000 evra, ali se sportski direktor Žoao Pinto nada kompromisu prema kojem bi Roma i PSŽ podelili novac za isplatu Holanđanina.

Nekadašnjeg prvaka Evrope sa Liverpulom želi i Milan, ali se "rosoneri" nadaju da će im se ostvariti prva želja, a to je Renato Sančez, koji će u roku od 48 doneti odluku o novom klubu.

Pored Vajnalduma, Roma pregovara i sa Atalantom u vezi tranfera Alekseja Mirančuka, ukrajinskog ofanzivca koga trener "boginje" Gasperini ne vidi u važnoj ulozi naredne sezone.

Iz Torina bi mogao da stigne sjajni napadač Andrea Beloti, a želja na štoperskoj pozicji Murinjo je pikirao Fejenordovog Markosa Senesija koji je ostavio sjajan utisak u Ligi konferencija, a ovog leta će najverovatnije napustiti Roterdam jer mu ugovor ističe naredne godine, a produžetka saradnje neće biti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke