Murinjo završio prvo pojačanje, šta dalje?

Autor: Stefan Matić
sreda 05.08.2020.
12:58
Izvor: Sportske.net

Sredina prva pojačana.

EPA-EFE/Will Oliver
EPA-EFE/Will Oliver

Povezane vesti

Totenhem nije imao toliko uspešnu sezonu, "pevci" su završili na šestom mestu tako da će se morati zadovoljiti učešćem u Ligi Evrope. Nade navijača Totenhema greje čuvena druga Murinjova sezone, Portugalac će imati celo leto i deo jeseni da kalkuliše oko pojačanja.

Prvi transfer je maltene završen, Pjer-Emil Hojberg dolazi iz Sautemptona za sumu od petnaest miliona funti. U suprotnom smeru, kao zasebni posao, odlazi bek Totenhema Kajl Voker-Piters koji je odigrao sezonu na pozajmici u Sautemptonu. "Sveci" će izdvojiti oko 12 miliona funti. Što se sredine tiče Danac će verovatni igrati sa Ndombeleom u tandemu, "pevci" će Francuzu pružiti još jednu šansu da se dokaže.

U defanzivi Murinjo za sada ima dva pika. Jedan jeste odličan Zeki Čelik koji igra za Lil. Turčin bi bio prirodna zamena za odlazećeg Serža Orijea. Bivši fudbaler PSŽ-a bi za 20 miliona evra trebao da pojača redove Milana. Videćemo da li bi Čelik konačno mogao da bude pun pogodak pored desne aut-linije gde su problemi još od odlaska Kjerana Tripijea.

"Pevce" bi mogao da pojača još jedan Korejanac, ovog puta u defanzivi. Radi se o Min-jae Kimu igraču kineskog Bejžing Sinobo Guana. U Super ligi Kine ima nadimak 'zver' zbog svojih fizički atributa, njegov ugovor ističe naredne godine, te cena ne bi trebala da predstavlja problem. Ipak za Korejanca vlada veliko interesovanje, spominju se klubovi poput RB Lajpciga i Intera iz Milana.

Baner 3

Štoper je preko potreban, Vertongen a verovatno i Hojt odlaze te u Londonu ostaju Sančez, Dajer i Aldervejld koji mogu pokriti ovu poziciju.

"Pevci" bi takođe mogli da iskoriste nova ispadanja u Čempionšip, već dugo vremena prate partije Dejvida Bruksa iz Bornmuta. Krilo "višnjica" se odlično snalazi i na desnoj i levoj strani, pretprošla sezona mu je bila odlična, ova ipak sa manje uspeha pre svega zbog ozbiljnijih povreda.

Bornmut je primoran da prodaje, cena Velšanina se procenjuje na oko 20 miliona evra, videćemo koliko je Danijel Levi spreman da ponudi.


  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke