Murinjova petorka novajlija = LŠ obaveza, a borba za titulu?!

Autor: Milovan Longinov
petak 11.06.2021.
08:21
Izvor: Sportske.net

Portugalac sklapa kockice.

Povezane vesti

Pitanje svih pitanja u Italiji - kako će izgledati spoj Žozea Murinja i Rome i da li će biti bolji i uspešniji nego što je bio sa Totenhemom.

Portugalac je u slobodno padu već nekoliko godina, pre neki pet, šest, bilo je nezamislivo da trenira timove poput Totenhema i Rome, a sada je to njegova realnost.

Murinjo će imati težak zadatak, Roma nije kalibar za "skudeto", jasno je da bi povratak u Ligu šampiona bio najveći korak u žestokoj konkurenciji i zaista veliki uspeh.

Mediji danima unazad povezuju nekoliko imena sa Romom, pa smo odlučili da sve to stavimo na papir i ocenimo da li će biti dovoljno za povratak u vrh Serije A.

Navodno, blizu Rome su - golman Rui Patrisio, Granit Džaka i Andrea Beloti, dok su od juče u igri i dvojica igrača Barselone - Klemen Lengle i Fransisko Trinkao. 

Sa Patrisijom je priča praktično završena, iza nje stoji zajednički agent Žorž Mendeš, a italijanski mediji tvrde da je Murinjo izabrao Belotija i da je preostalo još samo da Roma pronađe zajednički jezik sa Torinom, što znači da ide Edin Džeko. 

I Granit Džaka je veoma blizu, on bi voleo da sarađuje sa Murinjom, deluje da bi mu Serija A mnogo više prijala od Premijer lige, a Portugalac je poznat da u timu ima takve tipove igrača.

Što se tiče Lenglea, aktuelna je priča da bi Barsa mogla da ga trampi za vezistu Lorenca Pelegrinija, koji je ušao u poslednju godinu ugovora. Francuz nije u planovima Ronalda Kumana, Barsa želi da proda i njega i Umtitija, pa Murinjo smatra da bi jedan mogao da mu bude pojačanje u zadnjoj liniji.

I na kraju, tu je Trinkao, koga takođe zastupa Žorž Mendeš i to je jedino objašnjenje što ga je Barsa pre godinu i po kao anonimusa platila Bragi 31 milion evra. Mladi Portugalac nije opravdao očekivanja, neće imati mesta i razlaz je neminovan. 

Jasno je da Murinju nedostaje i jedan kvalitetan levi bek, stoga je tu "privremeno" Manćini, po vokaciji više štoper, ali može da igra i kraj aut linije. Takođe, pitanje je da li će biti mesta za veterana Pedra, sa kojim je Murinjo sarađivao u Čelsiju...

Sa eventualnim pojačanjem na levom beku, da li je ovo tim dostojan za povratak u Ligu šampiona?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke